avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redeschidere caz
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redeschidere caz

In octombrie 2010 am fost condamnat la 1 an si 6 luni cu suspendare pentru delapidarea (art. 215 ind.1 C.p.) +ART. 291 C.P.In tot procesul au fost mai multi suspecti inclusiv o societate comerciala, dar inculpati am fost doar eu si o alta persoana.In mai 2013 s-a redeschis cazul, reluandu-se tot dosarul de la politie.Au fost citati din nou ceilalti suspecti, dar eu nu am primit nici o citatie pana in prezent.

Intrebarea este:
Se tine cont de perioada trecuta din pedeapsa daca s-a redeschis cazul, pot sa-mi fac reabilitarea dupa cei 3 ani si 6 luni de incercare, sau sa ma astept sa fiu chemat din nou la interogatoriu? E posibil sa se fi redeschis cazul doar pentru ceilalti suspecti din moment ce eu am o condamnare deja?
Ce ma sfatuiti, sa ma prezint la politie cu un avocat chiar daca nu am fost citat, sa ma interesez din oficiu sau sa astept sub stres?
Cel mai recent răspuns: avyinlove , utilizator 11:34, 24 Septembrie 2013
Daca dvs sunteti condamnat definitiv nu o sa mai fiti urmarit sau pedepsit penal pentru savarsirea infractiunii pentru care ati fost deja condamnat printr-o hotarare definitiva.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Eu cred ca fiind mai multe persoane implicate, dosarul a fost disjuns in ceea ce le priveste pe celelalte persoane implicate, iar in prezent, este posibil sa se fi probat si activitatile acestora.
Daca nu ati fost citat, va puteti interesa la politie cu privire la situatia exacta a dosarului.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
Francisc Gerber, Avocat
Se aplica autoritatea lucrului judecat, in afara de cazul in care nu este vorba juridic sau faptic de aceeasi infractiune. De ex. daca in loc de o delapidare pe 1 august, care ar fi deja judecata, ati avut doua delapidari, una pe 1 august (deja judecata) si una pe 1 octombrie (care nu s-a judecat). In acest caz nu poate fi vorba de aceeasi fapta.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
Este vorba doar de-o fapta, in care am fost deja condamnat definitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchis pentru furt rosica rosica Buna ziua ,as dori sa stiu cum sa procedez ,deoarece o ruda de a mea a fost inchis si condamnat la 2 ani inchisoare in octombrie 2015 ,pentru furt calificat ... (vezi toată discuția)
Disjungere otto2007 otto2007 Buna ziua, E posibil ca organul de urmarire penala, intr-un dosar in care s-a inceput urmarirea penala pt doua persoane pt delapidare ( gestionari) sa propuna ... (vezi toată discuția)
Delapidare si fals sub semnatura privata Cercetasa1234 Cercetasa1234 Buna ziua!va rog sa ma ajutati in aceasta problema Am delapidat suma de 70000 lei la o societate.dosarul e la politie.am recunoscut .am falsificat chitanta ... (vezi toată discuția)