avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Organizare petrecere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Organizare petrecere

Buna seara!
As dori sa organizez o petrecere cu aproximativ 100 de invitati. Locatia petrecerii este terenul meu (petrecere in aer liber), loc aflat la marginea orasului.
Situatia sta in felul urmator: imprejur am vecini, muzica va merge de seara pana spre dimineata. Chestia e ca organizarea petrecerii vreau sa fie serioasa, deoarece voi aduce si doi artisti care vor fi platiti, asta insemnand ca vreau sa pun o taxa la intrare(invitatii primind bratari dupa achitarea taxei), plus ca vreau sa fac un bar unde se vor vinde racoritoare si bauturi alcoolice. Acum intrebarea mea e cum sa fac toate acestea pe cale legala fara sa am surprize in toiul petrecerii(politie etc.). Am inteles ca pentru taxare si vanzarea bauturilor am nevoie de autorizatie dar pe mine ma intereseaza mai mult treaba cu muzica, fiindca va merge toata noaptea si am si vecini in apropiere.
1.Cum sa fac sa nu ma trezesc cu politia pe cap, sa ma puna sa opresc toata treaba?(ce autorizatie am nevoie?)
2. Daca cer acordul in scris vecinilor, printr-o semnatura sau ceva, sa am dovada ca sunt de acord cu petrecera, ar avea putere juridica semnatura lor pe o foaie?

Astept sfaturi. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:20, 18 Septembrie 2013
Nu ati precizat daca pe terenul respective exista si o constructie. Ceea ce spuneti dvs.ca doriti sa faceti reprezinta o activitate strict reglementata legal, astfel ca sunt necesare avizele sanitar-veterinare, de la politie, avize pentru activitatea comerciala de bauturi, de spectacole, etc....Complicat, mai ales ca nu aveti firma....Iar chestia cu acordul vecinilor nu tine decat ca acestia nu va pot da in judecata daca le veti produce vreun discomfort auditiv...In rest, dpdv legal nu cred ca este posibil decat cu autorizarea prealabila de la politie, pompieri, DSV s.a. mai bine inchiriati un local pentru seara respective.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
polloctav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petrecere privata in aer liber Eduard C Eduard C Petrecere privata in aer liber. Buna ziua, Doresc ca pe la mijlocul verii (daca vor dispărea restricțiile Covid) sa organizez o petrecere privata doar ... (vezi toată discuția)
Petreceri cu semnaturile vecinilor Costica33 Costica33 Buna ziua, Aflu de la TV ca o lege privind petrecerile a trecut de senat fara a fi discutata si mai are un pas pina la aprobare. Aceasta lege prevede ... (vezi toată discuția)
Inchiriere gradina casei pentru evenimente. am nevoie de acordul vecinilor? Gabriela_Bejan Gabriela_Bejan Buna ziua, Intentionez sa inchiriez gradina casei (Bucuresti) pentru evenimente private restranse (maximum 50 de persoane) pe parcursul zilei, dar si seara. ... (vezi toată discuția)