avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Impozit masina second cumparata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Impozit masina second cumparata

Buna ziua

As vrea sa-mi cumpar o masina de la o firma. Masina a fost adusa in tara in 2004, cumparata/inmatriculata pe firma respectiva, deci peste 4 ani, aproape 5 a fost pe numele firmei.

Acum eu fiind persoana fizica, la cumparare oare trebuie sa platesc tva-ul la suma masinii?
Sau deja s-a amortizat si nu mai trebuie (asa am citit undeva :) )?

Multumesc
Societatea respectiva va emite o factura fiscala pentru pretul intreg achitat de catre dumneavoastra al autoturismului. Acest pret contine TVA.
Societatea poate insa factura masina la valoarea ramasa de amortizat in contabilitate + o cota de profit + TVA, caz in care, implicit, TVA este mai mica ca si valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa vand un bun din patrimoniul societatii vladimirpopa vladimirpopa Duna ziua, Sunt unicul administrator al unei societati si in urma cu 2 ani am cumparat o masina, acum doresc sa ma asociez cu cineva si doresc sa scot din ... (vezi toată discuția)
Trecere autovehicol de pe pj pe pf m1rcea m1rcea Salut! Am un autoturism, luat pe persoana juridica, in decembrie 2006, achitat la livrare. Insa, in iunie 2008 am declarat societatea comerciala ca fiind ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism detinut de firme romeo mircea romeo mircea Care sunt conditiile pentru vanzarea unui autoturism detinut de firma. varianta 1- amortizat; varianta 2- neamortizat. Multumesc! (vezi toată discuția)