avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare pensie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare pensie

Buna Ziua,
eu si mama santem in America. Tatal meu a decedat in 2005, si pensia lui este la CEC. Tata a fost rezident american dar a murit in Romania cand s-a dus in 2005 pentru a rezolva niste treburi. Ce trebuie sa faca mama de aici din America, pentru a putea ridica pensia sotului ei de la CEC? Avem pe cineva in Bucuresti pe care putem sa il imputernicim. Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:00, 18 Septembrie 2013
Împuterniciţi-l. E tot ceea ce trebuie făcut. Cu condiţia ca mama să-şi poată dovedi calitatea de moştenitor. Adică, să deţină actul care îi atestă această calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de succesiune pentru a lua banii de la pensie mihaela2761 mihaela2761 Buna Ziua, am o intrebare urgent. Eu si mama mea santem in America. Tatal meu a fost aici , are green card si este legal resident in USA. In May 2005 a facut ... (vezi toată discuția)
Card pensii in caz de de deces ellanm ellanm Buna ziua! Am o problema pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv mai bine: tatal meu a decedat si are 2 pensii neridicate, pe un card de pensii de la care ... (vezi toată discuția)
Juridic - succesiune raduelenadorina raduelenadorina Buna seara Mi-a murit mama si avea depus la cec o suma modica cu clauza de scoatere pe numele sorei mele,ne am prezentat la ag cec cu actul de deces ... (vezi toată discuția)