avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Juridic - succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Juridic - succesiune

Buna seara Mi-a murit mama si avea depus la cec o suma modica cu clauza de scoatere pe numele sorei mele,ne am prezentat la ag cec cu actul de deces dar ofiterul ne a dat un estras de cont si a spus sa mergem la notar sa facem succesiunea si dupa aceia putem scoate bani ,....intelegeam ca daca mama nu trecea pe cineva cu drept de scoatere ,...... ce putem face ? si o a doua intrebare ......ni sa spus ca sa facem succesiunea dupa mama trebuie sa facem intai dupa tata care a murit acum 30 ani,mentionez ca mama a decedat acum 10 zile MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: raduelenadorina , utilizator 21:23, 8 Februarie 2015
Asa este! Trebuie mai intai sa dezbateti succesiunea dupa tata, abia apoi dupa mama, deoarece si mama are cota parte de la tata si uite asa. Este adevarat costa ceva banuti.
Trebuia neaparat aratat actul de deces la banca? Nu se puteau ridica banii pe baza imputernicirii pe care sora o avea?
Daca ati anuntat decesul, nu veti putea scoate banii pana nu mergeti cu certificate de mostenitor. Daca nu ati fi anuntat si banca nu stia de deces, sora putea ridica banii daca era imputernicit pe cont.
Gi-jane, este stipulat undeva in lege ca e obligatoriu dupa deces sa declari la banca asta? Mai concret: ar putea avea probleme imputernicitul pe cont daca scoate banii fara sa anunte decesul?
buna seara cam cat m-ar costa succesiunea dupa tata? stiind ca tata avea doar 1 hectar de pamant cu care a fost impropietarit dupa razboi.......dupa aproape 30 ani in iunie anul acesta de cand a survenit gecesul dumnealui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicit cont cec allexa22 allexa22 daca in urma decesului tatalui meu, a ramas imputernicit un frate pe contul lui de la cec , el poate sa scoata bani fara mostenirea contului sau fara acordul ... (vezi toată discuția)
Succesiune d_aliss d_aliss Tatal sotului meu a decedat in luna mai a acestui an. In urma lui au ramas mama sa,o sora si doi fii (unul dintre ei este sotul meu) . In momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)