Sunt sofer de camion si am avut un accident rutier in luna decembrie 2012, in Anglia, nu au fost victime, doar pagube materiale, eram angajat cu contract de munca la o firma din Romania, unde executam curse externe Franta- Anglia. Cand s-a produs accidentul am constatat ca asigurarea RCA era expirata. In prezent nu mai lucrez la firma respectiva, si am primit o instiintare de la BAAR cum ca eu trebuie sa platesc despagubirea in valoare de 13.000 lire sterline. Cine trebuie sa plateasca despagubirea, angajatul sau firma?
Va multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar poate e si vina mea ca nu am verificat actele. Dar cand s-a produs accidentul am fost retinut in Anglia 48 de ore, pentru cercetari, conform legilor de acolo, iar cand am sunat la firma administratorul pentru a anunta faptul ca asigurarea era expirata mi-au spus ca au asigurare, ca nu au avut posibilitatea sa mi-o trimita deoarece eu nu eram in Romania si ca urma sa o trimita prin fax la politia din Anglia, dar se pare ca nu a fost asa.
Eu eram doar angajatul firmei.
Am trimis o adresa (scrisoare recomandata) la BAAR, motivand acelasi lucru, (in luna aprilie, cand m-au instiintat prima data) dar nu am primit raspuns. Acum 2 zile BAAR mi-a trimis o alta adresa prin care ma instiinteaza ca imi revine obligatia legala de a achita despagubirile cuvenite partilor prejudiciate si a cheltuielilor legate de plata acestora (13.000 lire sterline) si sa ma prezint pana pe data de 27.09.2013 la sediul BAAR pentru a discuta modalitatea de plata.
In prezent lucrez la o fabrica in Italia si nu pot sa ajung.
Vad ca parerile sunt impartite. Ce pot sa fac? Care ar fi primul pas?
Va multumesc.
In adresa a facut referire si la legile in viguare conform carora dumneavoastra sunteti cel care trebuie sa plateasca despagubirile? Daca nu, nu faceti nimic.