avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pensia de intretinere a copilului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pensia de intretinere a copilului

Buna ziu.
In urma divortului ,tatal copilului a fost obligat la plata pensiei de intretinere ,pe care nu a platit-o de 1 an si ceva.Am facut plangere la politie , dosarul a ajuns la parchet , banuiesc ca s-au facut unele cercetari si s-a ajuns la concluzia ca nu are de unde sa platesca si va fi scos de sub urmarire penala.Mentionez ca el nu lucreaza cu carte de munca , are la tara pomi, livezi , stupi si altele ...de unde traieste.
Ce se intampla cu pensia copilului? Nu o va mai plati niciodata?
Ce mai pot sa fac pentru a-l obliga totusi sa plateasca acesti bani?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:37, 23 Septembrie 2013
Puteti sa incercati sa dovediti faptul ca el are bani si se sustrage de la plata pensiei.
Legea impune ca, in situatia in care tatal nu este angajat, sa plateasca o pensie de intretinere la nivelul de maxim 25% din salariul minim pe economie.
Ati putea ataca rezolutia procurorului daca sunteti in termen ( 20 de zile), daca nu, formulati o alta plangere penala. Scrieti in plangere ce ati scris si aici, ca isi putea dovedi buna credinta, platind in natura- produse.
blueelf08 a scris:

Legea impune ca, in situatia in care tatal nu este angajat, sa plateasca o pensie de intretinere la nivelul de maxim 25% din salariul minim pe economie.


Asa este... in hotararea judecatoreasca s-a stabilit o pensie de 130/luna si totusi....nu o plateste.
O plangere penala serioasa pentru abandon de famlie, infractiunea este in forma consumata. In plangere faceti vorbire ca procurorul sa aiba in vedere interesul superior al minorului. Nu ai bani, intri la pripon. personal am condus la penitenciar dintre cei care nu vor sau nu pot plati.ca sa obtii un raspuns bun trebuie sa pui o intrebare buna. Cand depui o sesizare pemala, cand ceri ceva, trebuie o conceptie logico-juridica fara cusur.
In concluzie, lipsa mijoacelor de trai nu este o scuza pentru neplata pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
Nicusor Teodorescu, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, As dori sa stiu CAILE DE ATAC ,in cazul in care tatal nu plateste pensie alimentara copilului care a fost incredintat,spre ingrijire si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elisabetatoma elisabetatoma Buna ziua! In urma unui proces de divort fostul sot este obligat la plata pensiei alimentare. Din pacate nu se intampla acest lucru, cu toate ca are si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita anonima70 anonima70 Buna ziua!As avea o intrebare:ce pot sa fac daca tata copilului nu plateste pensia alimentara de 5luni?am apelet la un mediator dar nu sta de vorba cu el,nici ... (vezi toată discuția)