avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate recupera un avans dat vanzatorului, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate recupera un avans dat vanzatorului, pentru cumpararea unei case (garsoniere)

as dori sa stiu: cum se poate recupera un avans dat vanzatorului, pentru cumpararea unei case (garsoniere), deoarece nu se mai doreste sa se cumpere; intre data oferiri avansului (ca o garantie) si data renuntarii de a face cumparatura au trecut 8 zile; precizez ca in hartia semnata pentru primire avans, se mentioneaza o data fixa pentru incheierea actelor;
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:10, 18 Septembrie 2013
Daca cumparatorul se razgandeste, pierde avansul !
Daca vanzatorul se razgandeste, inapoiaza dublul avansului ! De obicei astea sunt clauzele care se inscriu in antecontract. La dvoastra ce scrie? Ca daca va razganditi, vanzatorul trebuie sa va dea avansul inapoi?
Depinde cum este redactat contractul.
Mergeti cu contractul la avocat pentru a fi analizat.Se numeste consultatie juridica aceasa operatiune avocatiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans Ovidiu1313 Ovidiu1313 Consultanta recuperare avans! Buna ziua, recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru garsoniera proprietate personala. Cumparatoarea sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va deranjez cu o intrebare. daca eu am promis ca vand ... gheoiu gheoiu Buna ziua Va deranjez cu o intrebare. Daca eu am promis ca vand o casa, cumparatorul la fel se obliga ca o cumpara. Iar dupa un an se razgandeste, eu mai sunt ... (vezi toată discuția)
Am dat avans pt o casa care nu s-a dovedit a fi, în realitate, ceea ce am dorit si mi s-au retinut 100 euro cica pt deranj. este legal asa ceva? Mariuca1973 Mariuca1973 Am dat avans si in cateva ore m-am razgandit pt ca nu a fost ceea ce am dorit.mi sa retinut cica pt deranj o suta de euro.ce pot sa fac? (vezi toată discuția)