avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

daca am 11 luni de munca la o singura societate am dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 19:37, 23 Martie 2009
In aceste conditii nu inderpliniti conditiile. pentru a putea primi indemnizatie de somaj trebuie sa aveti minim 12 luni lucrate in ultimele 24.
Pentru a putea beneficia de somaj trebuie ca postul dvs sa fie desfiintat si sa aveti stagiu de cotizare 12 luni din ultimele 24.
multumesc frumos as mai ai avea o intrebare de adresat.daca in ultimele 24 de luni am lucrat 11 la o societate si alte 2 la o alta.am dreptul de somaj?
In aceasta situatia da.
Legea nu obliga ca acele 12 luni lucrate in ultimele 24 sa fie ultimele 12, sau primele 12, sau consecutiv, drept urmare se pot si cumula diferite perrioade lucrate. Atata timp cat cumulati minim 12 luni lucrate, indepliniti conditiile ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj alina_25 alina_25 Am o amica a lucrat la un magazin de haine cu forme m legale timp de 11 luni de zile dupa care acel magazin a dat faliment cand s-a dus sa isi faca ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)
Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)