avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecatã - declaratie notarialã de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecatã - declaratie notarialã de renuntare

Ce valoare are declarația notariala a unui reclamant conform căreia „renunță la orice pretenții cu privire la cheltuieli de judecată” vizavi de pârât, în condițiile în care instanța decide, o lună mai târziu (după data declarației notariale) ca pârâtul să plătească cheltuieli de judecată?
Sau, odată ce a făcut această declarație la notar, mai poate cere totuși plata cheltuielilor de judecată si declarația să nu aibă atunci nici o valoare?
Cel mai recent răspuns: Mihaela_12 , utilizator 14:40, 19 Septembrie 2013
Buna ziua,
Declaratia are valoare.
Intrebarea este cum de a acordat instanta cheltuieli daca nu au fost solicitate.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Intrebarea era adresata generic. Declaratia a fost intocmita ieri si termenul de judecare este peste aproximativ o luna. Ma intrebam ce s-ar intampla, dac teoretic, reclamantul ar mai solicita totusi plata cheltuieli de judecata, in eventualitatea unui sentinte a instantei in favoarea reclamantului.
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara- retragerea plangerii pentru abandon voicudianaalina voicudianaalina buna ziua! ma numesc alina si doresc sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea problema. am trait in concubinaj cu un baiat si avem o fetita de 2 ... (vezi toată discuția)
Motivarea ºi comunicarea hotãrârii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: am cistigat la fond la Tribunalul Bucuresti iar Curtea de Apel a respins recursul declarat de pirita. Motivarea recursului o voi ... (vezi toată discuția)
Proces - declinare betty_dumy betty_dumy Buna ziua,am o nelamurire,am fost data in judecata de o firma de unde am luat anumite produse si nu am achitat factura.Anul trecut sa dat sentinta in favoarea ... (vezi toată discuția)