avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces - declinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces - declinare

Buna ziua,am o nelamurire,am fost data in judecata de o firma de unde am luat anumite produse si nu am achitat factura.Anul trecut sa dat sentinta in favoarea mea.Firma respectiva a afcut recurs , sa amanat ,iar azi am primit iar citatia.Vroiam sa stiu ce inseamna urmatoarele : Dumitrascu Elena (eu ) cu domiciliul in .... este chemata in instata ,in calitate de intimat-parat , in proces cu .... in calitate de recurent-reclamat pentru recurs - Pretentii DECLINARE

cum adica pretentii declinare?

dupa urmatorul recurs ,se mai poate amana?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:38, 4 Octombrie 2013
Buna ziua,
In urma noilor reglementari din codul de procedura civila, unele dosare si-au schimbat gradul instantelor de judecata.
Declinare se refera la declinarea de competenta a primei instante investita cu judecarea recursului catre o alta instanta la care se va judeca acest recurs.
Amanarile tin de probele ce se solicita si de alte cerinte ale instantei. Nu va poate nimeni spune cate termene vor fi in acest recurs.
Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivarea ºi comunicarea hotãrârii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: am cistigat la fond la Tribunalul Bucuresti iar Curtea de Apel a respins recursul declarat de pirita. Motivarea recursului o voi ... (vezi toată discuția)
Calitatea de parat la recurs fodorm fodorm Buna ziua. Am o intrebare la care nu stiu raspunsul si as aprecia orice ajutor: Am fost parte (parat) intr-un proces civil legat de granituire in care sunt ... (vezi toată discuția)
Recurs: întâmpinare ºi calitate procesualã AdrianNicola AdrianNicola Am fost actionat in instanta si am castigat procesul la judecatorie. Partea adversa a facut rrecurs la tribunal. As dori sa stiu urmatoarele, daca cineva ... (vezi toată discuția)