Mama mea in varsta de 74 ani locuieste singura. De la un timp are "halucinatii", i se pare ca fur un bec sau alte minuni de acest gen (de fapt nimicuri), ca urmare nu ma mai lasa sa o vizitez si sa o ingrijesc. Nu vrea consult medical. Nu stiu cum sa mai procedez, sunt singurul copil, ma doare sufletul de ce se intampla, exista o cale legala pentru a mi se permite accesul la ea si ingrijirea, totodata ma tem si de tot felul de binevoitori care ar putea sa profite de pe urma starii ei.
Buna ziua,
daca aveti conmvingerea ca mama dumneavoastra are cu adevarat probleme medicale grave puteti solicita o curatela.
Mai mult .......... incercati si dumneavoastra sa o intelegeti. Asa sunt batranii si trebuie sa zicem ca ei si sa facem ca noi. E mama dumneavoastra si trebuie sa va comportati ca atare.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Se impune punerea sub interdictie si instituirea tutelei , din cauza lipsei discernamantului.
Ocrotirea interzisului judecătoresc
Art. 164
Condiţii
(1) Persoana care nu are discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale, din cauza alienaţiei ori debilităţii mintale, va fi pusă sub interdicţie judecătorească.
(2) Pot fi puşi sub interdicţie judecătorească şi minorii cu capacitate de exerciţiu restrânsă.
Bolnav psihic
dragoru
..buna seara..am si eu o intrebare..am un frate bolnav psihic,[schizofrenie]pot deschide un proces in numele lui [este vb de o mostenire din care a fost ... (vezi toată discuția)