avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare salarii restante/ indemnizatie somaj/ prima ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare salarii restante/ indemnizatie somaj/ prima de instalare

Buna ziua,

In urma cu 2 ani si 2 luni, atunci cand am terminat facultatea, am reusit sa ma angajez cu contract de munca pe perioada nedeterminata ca inginer in domeniu. Situatia in firma nu este deloc roz, astfel incat acum o luna am luat o fractiune de salariu aferent lunii martie 2013, iar cotizatiile sociale nu au fost platite din iunie/iulie 2012. Cei care au indraznit sa isi dea demisiile sau cei care au fost trimisi in somaj (la cererea lor) nu si-au vazut nici pana in ziua de azi toti banii. O alta problema majora o constituie faptul ca firma este plina de datorii la furnizori, la banci iar de munca nu prea mai este!

Acum doua saptamani am fost sa cer somaj, dar degeaba. Ei au nevoie de angajati ca sa iasa din impas! Drept urmare mi-am luat inima in dinti si am depus impreuna cu un coleg o sesizare la ITM iar cu acel raspuns o sa ii dau in judecata pentru recuperarea salariilor restante, si sa isi plateasca cotizatiile sociale.

Am vre-o sansa sa imi recuperez salariile din moment ce firma are pus gaj la banca cam tot de prin firma, si bineinteles mai sunt si alte firme care au de recuperat sume imense de bani?


Acum as avea posibilitatea sa lucrez in alta localitate, la 600 de km de casa dar bineinteles ca nu o sa am cum sa beneficiez de acea prima de instalare deoarece nu sunt in somaj.

Ce ma sfatuiti sa fac sa ies cat mai putin sifonat din aceasta situatie? Sa imi vad de viata sau sa ii dau in judecata? Daca e sa ii dau in judecata, li s-ar putea inputa faptul ca nu am putut beneficia de acea prima de instalare din cauza lor, astfel incat sa ii revendic acei bani de la ei?
Patronii /directorul general risca ceva pentru situatia actuala din firma?

Stiu ca principala vina o port eu deoarece acele restante nu sunt de ieri, dar am stat pentru experienta.

Multumesc anticipat pentru sfaturi. :sorry:
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Indu06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Indu06 , utilizator 14:20, 19 Septembrie 2013
Daca valoarea totala a salariilor restante este de cel putin 6 salarii medii brute /economie si termenul de plata este depasit cu 90 de zile, puteti solicita intrarea firmei in insolventa, situatie in care salariatii sunt platiti cu prioritate fata de ceilalti creditori , dar nu veti fi platit din contravalorea bunurilor ipotecate in favoarea altor creditori.

Din moment ce restantele salariale se ridica la circa 6000-7000 de RON sa inteleg ca daca plec din firma pot sa imi iau adio de la ei si de la platile catre cotizatiile sociale? :foottap:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

credit maso maso Buna ziua.Vreau o lamurire cu un credit bancar.Am luat un inprumut pt nevoi pers acum 2 ani si de anul trecut di luna august nu am platit integral rata fiind ... (vezi toată discuția)
Rata credit cornelia_arad cornelia_arad Buna seara.In 2005 am luat un credit , de la o banca in val de 7000 de lei si o linie de credit (3 salarii in avans aprox 5400 de lei) de la alta banca.Mi-am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca Valentin_Stanciu Valentin_Stanciu Parintii mei(mama) au facut un credit la banca x in valoare de 7000 ron pe data de 14.01.2010 cu un numar de 60 rate lunare + o asigurate pe durata ... (vezi toată discuția)