avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rata credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rata credit

Buna seara.In 2005 am luat un credit , de la o banca in val de 7000 de lei si o linie de credit (3 salarii in avans aprox 5400 de lei) de la alta banca.Mi-am platit rata la ambele credite la zi pana in 2009 cand am ramas in pensie anticipata.De atunci platesc lunar rata de 320 de lei/luna la creditul de 7000 de lei, celalat credit am ramas restanta cateva luni bune.Intrebarea mea este daca as avea vreo posibilitate sa platesc mai putin pentru ca acum am 754 de lei pensie fata de salarul pe care il aveam 1500 de lei.Am incercat sa rezolv cu cei de la banca sa imi faca rata mai mica pentru ca sunt vaduva , locuiesc singura si platesc la o singura banca aproape jumatate din pensie.Mi-au spus ca nu se poate.Am incercat la alta banca o refinantare dar din cauza restantei celuilalt credit nu se poate.Cui as putea sa ma adresez sa rezolv aceasta problema daca are vreo rezolvare.....sau macar pe timp de iarna cand am de platit facturile la incalzire...Nu e ilegalitate sa iti incaseze aproape jumatate din venit??Daca ma obliga si ceilalti sa platesc...oricum m-au dat la firma de recuperare si ma viziteaza lunar...de unde Dumnezeu sa mai dau.Daca ma pot adresa undeva .... sau sa ma sfatuiti cum sa procedez.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cornelia_arad , utilizator 18:50, 15 Noiembrie 2013
Rezulta ca deja banca si-a vindut creanta, de aceea nu va poate ajuta. Va poate ajuta si sigur o va face, firma de recuperare. explicati-le. Au tot interesul. Amenintati-ii ca nu mai platiti nimic. Pusi in fata acestei situatii ei au doua variante: ori va inteleg si vor face o reesalonare ori daca nu, nemaiprimid niciun leu, vor face formalitati pentru executare silita pe care o veti contesta si va dura procesul citi-va ani si daca vor cistiga vor cistiga o poprire care sa nu depaseasca1/3 din pensie. Prin urmare vor alege sigur reesalonarea sau nu vor mai lua nimic imediat. Puneti-le in fata aceasta dilema si chiar explicati-le.
Va doresc succes!
Buna seara si va multumesc!Am citit raspunsul dvs.Asa este una dintre banci cea cu 3 salarii cu siguranta m-au dat la recuperatori , desi domnul care vine lunar sustine ca este de la banca.Celalalt credit este achitat la zi ca eu le-am dat pana acum rata intreaga 320 de lei adica aprox jumatate din pensia mea.De aceea as fi vrut sa imi faca rata mai mica sa o intinda pe mai mult timp eventual sa pot achita si din celalalt credit.Am incercat de doua ori raspunsul evident a fost negativ .Nu se poate atat aveti rata , ne pare rau.Eu m-am gandit atunci sa platesc ambele rate a treia parte din pensie asa cum este legal nu?Daca nu am alta posibilitate nu ar fi corect asa??Pt ca eu asa consider ca ei fac o ilegalitate tragandu-mi aproape 50% , sau sa nu mai platesc nimic , sa ma dea in judecata , si sa se imparta cu cealalta banca la 1/3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie bancara fara rezolvare qwertyxyz qwertyxyz Buna in 2005 si in 2006 am luat 2 credite de la banca BRD,ratele in total au fost 850 de ron la un salariu 900 de ron cu o rata lunara de 850 de ron.Creditele ... (vezi toată discuția)
Disperat...executare silita GERONIMO2012 GERONIMO2012 in 2008 am luat un credit de nevoi personale fara ipoteca de 10000 euro de la o banca.in anul 2011 am fost disponibilizat si am intrat in imposibilitate de ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar reesalonare credit nevoi personale claudiu8 claudiu8 Buna ziua, Am o mica problema si cer un sfat, un mic ajutor. In vara lui 2008 am luat un credit de nevoi personale. In toamna acelui an am ... (vezi toată discuția)