avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitate

buna ziua.ma numesc ECB.as dorii sa va povestesc despre o mica problema a mea.acum cativa ani am avut o aventura de o noapte cu o d-soara.atit tot. a doua seara ea iesea cu un altul si apoi cu un altul.practic totul a fost o aventura. dupa 6 luni eu am mers in armata .cand am venit intr-o permisie,dupa 11 luni s-a constatat ca d-soara avea un copil.cu cine nici ea nu stia ,dar ca cineva sa fie tatal copilului a crezut de cuviinta sa ma creada pe mine tatal copilului.a deschis proces impotriva mea iar eu neavind posibilitati financiare nu am stiut ce face.am fost chemat la institutul de expertiza medico-legala mina minovici ptr test de paternitate dar am ajuns cu 5 minute mai tirziu decat ora stabilita.instanta a hotarit ca copilul sa poarte numele meu iar eu sa ma oblig sa platesc pensie alimentara ptr minor.pentru ca nu am avut posibilitatea financiara in acele timpuri nu am putut face recurs iar eu sant sigur ca nu sunt tatal acelui copil.acum dupa 15 ani pot face recurs ?va rog sa ma ajutati.multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:22, 20 Septembrie 2013
Buna ziua,
Puteti introduce in instanta o cerere de tagada paternitate solicitand testul ADN.
Costa cam 3000 lei testul
av. Gabriel Klein Kiritescu
Nu mai puteti face recurs la acea sentinta, insa ati putea deschide o actiune noua in sensul stabilirii paternitatii
Nu au fost casatoriti, deci nu poate fi vb de tagada, oricum nu putea fi vb dupa atata timp. Nu poate fi vb nici de contestarea recunoasterii. In acest caz instanta a stabilit paternitatea, exista o hot judecatoresca de stabilire a paternitatii.. mi-e teama ca v-ati trezit tarziu.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
ati formulta apel la sentinta? daca nu , de ce?
nu imi puteam permite financiar

Alte discuții în legătură

Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 :oops:buna seara acum 4 ani am avut pur si simplu o aventura,individa a avut si alte aventuri in cele din urma a nascut din toti la care a incercat sa ... (vezi toată discuția)
Copil conceput inainte de pronuntarea divortului beberaul beberaul Buna ziua, v-as fi f recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi : am nascut in 16 oct 2013 - o fetita pe care nu o pot trece pe numele tatalui biologic ... (vezi toată discuția)