avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitate

buna ziua.ma numesc ECB.as dorii sa va povestesc despre o mica problema a mea.acum cativa ani am avut o aventura de o noapte cu o d-soara.atit tot. a doua seara ea iesea cu un altul si apoi cu un altul.practic totul a fost o aventura. dupa 6 luni eu am mers in armata .cand am venit intr-o permisie,dupa 11 luni s-a constatat ca d-soara avea un copil.cu cine nici ea nu stia ,dar ca cineva sa fie tatal copilului a crezut de cuviinta sa ma creada pe mine tatal copilului.a deschis proces impotriva mea iar eu neavind posibilitati financiare nu am stiut ce face.am fost chemat la institutul de expertiza medico-legala mina minovici ptr test de paternitate dar am ajuns cu 5 minute mai tirziu decat ora stabilita.instanta a hotarit ca copilul sa poarte numele meu iar eu sa ma oblig sa platesc pensie alimentara ptr minor.pentru ca nu am avut posibilitatea financiara in acele timpuri nu am putut face recurs iar eu sant sigur ca nu sunt tatal acelui copil.acum dupa 15 ani pot face recurs ?va rog sa ma ajutati.multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:22, 20 Septembrie 2013
Cat va costa si nu va permiteati ? 3 lei ?
in apel sau recurs taxe de timbru e de jumatate din cat s-a platiti la prima instanta.. daca mama a platiti 6 lei ca taxa pt stabilirea paternitatii, ar fi trebuit ca dvs in calea de atac sa platiti 3.
Cat de scump ar fi fost, tot ar fi fost mai ieftin decat sa platiti pensie atatia ani.. sau n-ati platit ? Asa s-ar explica cum de familia dvs nu are cunostinta de acest copil.
ADN si alte cheltuieli facut de mama ar fi reprezentat cheltuieli de judecata, nu are legatura cu taxa.
Cand ati fost la IML, nu cred ca ati intarziat 5 min, chiar daca nu va duceati deloc, tot v-ar mai fi trimis inca o data instanta, mai ales daca doamna nu a aavut alte probe cu care sa dovedeasca ca ati avut o relatie. Nu cred ca si-a facut prea multe probe in noaptea aia.

Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
referitor la comentariul dat de gi-jane2.onorariul unui avocat costa in acele timpuri nu 3 lei poate de 200 de ori mai mult iar expertiza iml era in jur de 450 lei . comentariu legat de pensie.. .santeti subiectiv [a] nu obiecti[a].daca nu as fi platit pensie de intretinere...: nu as fi puput avea aceasta convorbire cu d-voastra .mi-am indeplinit indatoririle de,,tata'' pana la cel mai mic banut .iar tot ce s-a intamplat a fost o aventura.o aventura pentru care am platit 15 ani .si nu ma refer numai financiar.
Nu aveati nevoie de avocat, puteati sa ziceti personal ca nu e al dvs si daca femeia tot platise testul adn trebuia sa va fi prezentat sa il faceti si nu va costa nimic, nimic.
( cand am scris de 3 lei, m-am referit la taxa de timbru- nu stiu cat era atunci )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 :oops:buna seara acum 4 ani am avut pur si simplu o aventura,individa a avut si alte aventuri in cele din urma a nascut din toti la care a incercat sa ... (vezi toată discuția)
Copil conceput inainte de pronuntarea divortului beberaul beberaul Buna ziua, v-as fi f recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi : am nascut in 16 oct 2013 - o fetita pe care nu o pot trece pe numele tatalui biologic ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)