avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca nerecuperata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca nerecuperata

Ma numesc Sandu Gabriel si va deranjez cu o problema.
Am fost angajatul firmei RDS & RCS sediul din Constanta(sediul central in Bucuresti) pana la data de 01.02.2009 (cu aceasta data am semnat fisa de lichidare la firma in data de 28.01.2009) si nici pana astazi nu mi-au inmanat Cartea de Munca, la sediul din Constanta mi se spune ca inca nu a sosit de la Bucuresti, ce e de facut, am nevoie de Cartea de munca la o noua angajare. Au trecut cele 30zile legale in care trebuia sa-mi trimita Cartea de munca + inca 20zile peste cele 30.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 21:26, 23 Martie 2009
Trebuie vazut initial daca carnetul de munca a fost la angajator sau la ITM Bucuresti.
Daca a fost tinuta la angajator, acesta ar fi trebuit sa o elibereze la data incetarii contractului.
Si ITM-ul are termen legal 15 zile sa opereze inscrisurile noi in carnetul de munca insa in practica, se lungesc ceva mai mult, in functie de judete, in Bucuresti ajungandu-se si la cateva luni. Puteti eventual sa faceti o solicitare in scris, cerand un raspuns oficial unde este carnetul dvs de munca in prezent (pentru a fi mai linistit).

Daca aveti nevoie de carnetul de munca pentru a va angaja in alta parte, stati linistit. Puteti sa va angajati si fara a avea carnetul de munca. Dati o declaratie la noul angajator in care ii descrieti situatia cum ca carnetul dvs de munca este inca la fostul angajator/ITM si ca, de indata ce o veti avea, o veti aduce noului angajator.
sunteti sigur ca vi s-a facut carnet de munca? e posibil daca a fost primul angajator sa nu aveti carnet de munca,...firma nu are nici o obligatie sa va intocmeasca carnetul de munca daca dumneavoastra nu solicitati!!!dac nu s egaseste carnetul declarati nulitatea lui la monitorul oficial si va recuperati vechimea in munca prin aderverinte de vechime....
iar in ceea ce priveste angajarea la o alta firma...faprul ca nu aveti carnetul de munca inca, nu este o problema..orice angajat incheie un contract cu firma- acela este "sfant"
am Carnet de munca si l-am inmanat birouluil Personal al firmei la care am lucrat, mai mult cu cca. 1 luna inainte de a demisiona am cerut o copie dupa carnetul de munca si s-a si operat in ea la zi(a durat 10 zile pana a venit copia de la Bucuresti, relativ repede as putea spune tinand cont de faptul ca alt coleg a asteptat 3 saptamani pt ca firma sa ai completeze o adeverinta de la banca). Multumesc pentru ajutor.
Posibil ca in cazul colegului dvs serviciul de contabilitate sa fie externalizat la o firma specializata in sistem outsourcing. In practica, in astfel de cazuri dureaza destul de mult eliberarea unei adevrinte ;)
Mai insistat pe cale diplomaticai si cu carnetul dvs de munca si veti vedea ca mai devreme sau mai tarziu se va rezolva. Rabdarea este o virtute cateodata.
Mult succes la noul loc de munca :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea cartii de munca. RaduCapraru RaduCapraru Am lucrat timp de 5 ani la o societate la care am incheiat activitatea prin demisie de comun acord. Aest lucru se intampla in mai 2009. nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica daca s-a operat in cartea mea de munca? giulia82 giulia82 Buna ziua,as vrea sa stiu daca patronii mei au platit tot ce trebuie la stat pentru mine,am sunat la ITM Suceava,de acolo este societatea,iar magazinul este in ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca je_ramy je_ramy In perioada nov 2007-iul 2008 am lucrat la o societate cu contract de munca. Din iulie 2008 pana in iunie 2010 am lucrat la o alta societate unde am declarat ... (vezi toată discuția)