avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor rezervatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor rezervatar

Buna ziua,

Revin cu un subiect pe care l-am mai abordat din alta perspectiva. Acum cca 12 parintii mei, ambii in viata au "vandut" fratelui meu un teren pe care sa isi construiasca o casa, lucru care s-a si intamplat. In urma cu cca 4 ani a murit mama si de atunci au inceput discutiile intre noi legat de ce ar urma sa mostenim fiecare. Tata considera just sa faca un act de dreptate in sensul ca ar trebui contrabalansata valoarea terenului dat fratelui meu, cumva, dar se pare ca nu exista un accept in acest sens si din partea fatelui.
Intrebarea ar fi daca pot deschide actiuune in instanta ca mostenitor rezervatar, avand in vedere ca vanzarea terenului nu a fost un act de vanzare ci doar o vanzare mascata?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 20:57, 19 Septembrie 2013
Parintii dvs. dispun de bunurile lor mobile sau imobile dupa bunul plac pe toata durata vietii. Daca actul de vanzare indeplineste conditiile legii fiind in forma autentificata, nu mai puteti avea pretentii asupra acelui teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau contract de intretinere magic9pm magic9pm Buna ziua, Sora bunicii mele vrea sa-mi lase mostenire un teren arabil. Nu a avut copii , nu are parinti si sot in viata , nu mai are frati in viata. Eu o ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme la succesiunea dupa moartea mamei, am renuntat ... tudor-zbarlea tudor-zbarlea avem urmatorul caz: La succesiunea dupa moartea mamei, am renuntat la partea mea de mostenire in favoarea tatalui si ffratelui meu. Dupa ceva timp, intre cei ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)