De aproximativ doi ani locuiesc intr-un bloc de garsoniere care este administrat de o persoana de gen feminin, in varsta dar care se pricepe sa faca pierdute citirile lunare la apometre. Recent am avut o discutie cu respectiva si am solicitat o recalculare a consumului deoarece lunar primeam sume colosale la intretinere. Mi-a fost refuzata solicitarea pe baza faptului ca nu am prezentat acel consum, prin urmare, am rugat sa mi se citeasca personal apometrele. Am fost refuzat si de aceasta data si mi s-a spus ca intretinerea nu se va recalcula. Pe deasupra a folosit violenta verbala si intr-un final si pe cea fizica pentru a isi impune punctul de vedere. Am fost inspirat si am inregistrat discutia cu administratora si am dovezi privind ultimele 2 probleme mentionate, cat si poze cu citirile. Intrebarea mea este urmatoarea: la cine pot apela pentru sanctionarea acesteia?
De regula,toate problemele care apar la nivelul asociatiei de proprietari,trebuiesc solutionate cu intelepciune si cu toleranta
Politistul de proximitate nu are autoritatea si competenta sa se implice si sa solutioneze litigiile nascute intre proprietari si administratorul de imobil,avand in vedere ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
Ambele raspunsuri sunt valabile: politia trebuie sa intervina pentru comportamentul necivilizat al administratoarei iar presedintele Asociatiei pentru problema recalcularii.
Reclamatia la Politie nu trebuie sa ceara neaparat amendarea administratoarei. Se poate cere ca Politia sa o lamureasca ca nu trebuie sa se poarte asa cu vecinii.
Rolul Politiei nu este numai de a pedepsi ci si de a indruma.
In ceeace priveste citirile apometrelor daca pretinde ca nu le-a primit o luna sau doua, conform legii trebuia sa va puna un consum estimat (de regula media pe ultimele trei luni). Abia de la a treia luna de necitire consecutiva un apartament se poate considera fara apometre.