avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract imprumut dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract imprumut dupa divort

Buna ziua.
Acum 2 ani eu si sotul meu am acordat o suma de bani imprumut unei terte persoane in baza unui contract de imprumut incheiat la notar. In urma cu 4 luni am divortat de comun acord la notar. Neavand bunuri niciunul dintre noi...in actul de divort nu s-a specificat nimic cu referire la impartirea bunurilor si nici despre acest imprumut. Eu mai am dreptul legal sa cer cota parte din acea suma imprumutata?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicusor Teodorescu , Consilier juridic 14:07, 23 Septembrie 2013
Da aveti dreptul dar in contractul de imprumut nu scria data la care se va inapoia suma catre voi?Nu ati cerut banii in acesti 2 ani?
Sigur ca aveti dreptul.
Este important daca in contractul incheiat la notar sunteti trecuti amandoi. In termenul de 3 ani intervine prescriptia. Adica, daca nu il notificati prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin afisare efectuata de executor judecatoresc in caz de refuz de primire a notificarii, pentru a intrerupe curgerea termenului de prescriptie, pierdeti banii. După 3 ani va rade in nas, legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut persoana fizica Cristinadora Cristinadora Am imprumutat o suma de bani in 2009 unei cunostinte ce avea nevoie de ajutor. Persoana respectiva a insistat ca va returna imprumutul cu o anumita \"dobanda\" ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut de la persoana fizica ContSters49480 ContSters49480 acum 3 ani am imprumutat o suma de bani unei persoane in baza unui contract de imprumut, prostia mea, fara a-l autentifica la avocat sau notar. Prin contract ... (vezi toată discuția)
Introducerea in partaj a unui imobil dobandit dupa divort, dar platit cu banii comuni cuziamusia cuziamusia Se poate include intre bunurile a partajar un imobil dobandit de catre fosta sotie, dupa divort, dar platit 100% cu banii comuni obtinuti in timpul ... (vezi toată discuția)