avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mi se face cazier daca sunt gasit vinovat de vatamare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mi se face cazier daca sunt gasit vinovat de vatamare corporala din culpa

Buna seara, in iulie 2006 am avut un accident de masina cand ma intorceam de la mare impreuna cu 2 prieteni,o fata si un baiat,aproape de localitatea unde locuiesc am intrat pe contrasens si am acrosat un autovehicul care venea din sens opus,in urma acestui accident fata cu care eram in masina a fost ranita necesitand 65 zile de ingrijiri medicale.atunci ea mi-a cerut pt a nu depune plangere impotriva mea 7500 euro, eu neavand suna aceasta nu am i-am dat,acum dupa 3 ani dosarul meu a ajuns la procuratura de unde am fost sunat sa mi se zica sa ma duc sa mi se prezinte materialul de urmarire penala,(ce-o fi insemnand asta??),in cazul in care am sa ma judec cu aceasta ce mi se poate intampla???
Nu stiudaca am fost foarte explicit, dar am nevoie de ajutor,Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rayn0 , utilizator 13:16, 24 Martie 2009
aveti nevoie neaparat de avocat.
daca veti fi gasit vinovat de vatamare corporala veti avea cazier.
avocatul va poate ajuta, ca sa ticluitzi impreuna mijloacele prin care sa va aparati.
trebuie sa obtineti daune cat mai mici pt. aceea fata.
din nefericire, mai mult ca sigur ca veti fi trimis in judecata.

av.m.vasilescu
daunele pentru victima bineinteles cele hotarate de judecator vor fi suportate de firma de asigurari la carea aveti polita de asigurare.
da, dar firma de asigurari a despagubit pe soferul a carui masina am accidentat-o,acum o sa o mai despagubeasca si pe fata????
Daca va veti organiza corespunzagtor apararea , se poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei , ca mijloc de individualizare judiciara a pedepsei , in temeiul art 81 Cod Penal.
O mentiune in cazier cu certitudine va exista , dar reabilitarea este una de drept (dupa scurgerea unui termen compus din pedeapsa efectiv aplicata si un termen de 2 ani )

Iar cazierul dvs va fi din nou curat ;)
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
dar daca mi se da o amenda penala,si aceasta apare in cazier???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis pe un drum public si accident neamtualin neamtualin Buna ziua , am si eu o intrebare .. am condus pe un drum public o masina nu am avut permis de conducere si am intrat intr-un copac .. mai era cineva cu ... (vezi toată discuția)
Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu 2 victime ... myaydastore2 myaydastore2 Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu 2 victime ranite si duse la spital, 3 masini in total. Cele 2 victime au stat la spital o saptamana, maxim ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima alinadel alinadel Buna ziua!am avut un accident in ziua de 13 mai,noi circuland regulamentar pe un drum cu prioritate si bruc dintr-un cartier a iesit o masina fara sa se ... (vezi toată discuția)