avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite pe terenul agricol
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite pe terenul agricol

Am certificat de calitate de mostenitor dupa mama mea decedata depus la primarie ,Din anul 2001 de cand am depus cerere pentru eliberarea unui titlu de proprietate nu am primit nici un raspuns,deci nu am intrat in posesia acestui teren agricol nici prin acte nici in fapt.Acum dupa atiti ani primesc somatie cu titlu executoriu pentru plata impozitului pe teren ,Va rog spuneti-mi si mie ce pot face in aceasta situatie ?Sa fac o contestatie sau sa platesc suma?Si daca platesc impozitul ma ajuta cu ceva in clarificarea acestei situatii? tinand cont ca nu exista o declaratie fiscala din partea mea ,cum procedez pentru plata acestei sume?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cmnop , utilizator 13:08, 23 Septembrie 2013
Potrivit Codului fiscal:

ART. 256 Reguli generale

(1) Orice persoană care are în proprietate teren situat în România datorează pentru acesta un impozit anual, exceptând cazurile în care în prezentul titlu se prevede altfel.

Norme:

76. (1) Pentru identificarea terenurilor, precum şi a proprietarilor acestora, se au în vedere prevederile pct. 18 alin. (1), (2), (5) şi (7).

Pct. 18 alin:

- (5) Adresa domiciliului fiscal al oricărui contribuabil, potrivit prevederilor prezentului punct, se înscrie în registrul agricol, în evidenţele compartimentelor de specialitate ale autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi în orice alte evidenţe specifice cadastrului imobiliar-edilitar.
- (7) Fiecare proprietate situată în extravilanul localităţilor, atât în cazul clădirilor, cât şi în cel al terenurilor cu sau fără construcţii, se identifică prin numărul de parcelă, acolo unde aceasta este posibil, sau prin denumirea punctului, potrivit toponimiei/denumirii specifice zonei respective, astfel cum este înregistrată în registrul agricol.

Deci sigur in registrul agricol pe care il are primaria apareti ca proprietar, si de aceea vi se solicita impozitul. Cineva cu siguranta e proprietar pe acel teren, chiar d-voastra ati mentionat ca aveti certificat de mostenitor. Mai ales daca si folositi acel teren. Ca proprietar trebuie sa platiti impozitul, indiferent de situatia titlurilor de proprietate . Situatia titlurilor nu e singulara, se intampla in multe localitati.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde platesc impozitul pe teren cu amplasament "incert"? nahilia nahilia Unde platesc impozitul pe teren al carui amplasament este \"incert\"? Suna ciudat..stiu.. Problema este urmatoarea: In titlul de proprietate este trecuta o ... (vezi toată discuția)
Impozit pe terenul agricol irinel29 irinel29 lucrez la o asocietate infiintata dupa legea 36/1991, va rog sa imi spuneti daca comform noului cod civil asociatia este obligata sa plateasca impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren mihaelasasu mihaelasasu Buna seara. Am o nelamurire legata de plata unei taxe reprezentand impozit pe un teren inchiriat de la primarie . Concret , am un contract de inchirie a unei ... (vezi toată discuția)