avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - partaj

Vreau sa va prezint o situtie. Intr-o familie sotul a cazut in patima jocurilor de noroc. Acumuleaza datorii la cunoscuti si banci, fara stirea sau acordul sotiei timp de un an de zile. Intre timp s-a descoperit ca respectivul avea si o amanta. In cazul divortului, partajul se va face in mod egal? Are importanta motivul divortului in impartirea bunurilor?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:15, 23 Septembrie 2013
Nu au relevanţă motivele care au condus la desfacerea căsătoriei la partaj, ci contribuţia avută de fiecare dintre soţ la dobândirea bunurilor comune.Legea prezumă o contribuţie egală, însă se poate răstrurna prezumţia dacă soţii dovedesc un aport mai mare .
Datoriile vor fi proprii ale celui ce le-a contractat daca banii nu au fost folositi pt nevoile casniciei.
La divort, conteaza si cum s-a ajuns la situatia aceasta.
La partaj, nu, conteaza doar ca unul dintre soti risipea averea comuna si celalalt poate avea o cota marita.
Totusi, nu pricep cum facea credite peste tot si aducea salariul acasa... sau nu lucra sau cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj Sinsi Sinsi Dacă soțul are adeverinta medicala de nebun , ce drepturi are sotia la partaj ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! care e procedura de partaj dupa divort? ( casa, masina) ... Daniela Olteanu Daniela Olteanu Buna ziua! Care e procedura de partaj dupa divort? ( casa, masina) E adevarat ca bunurile se impart in egala masura, nu si daca unul din soti face dovada ca a ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil major boonik boonik Buna,sunt tot eu maria,in cazul in care ai mei divorteaza..si noi avem 2 credite la 2 banci,carduri de credit si produse achizitionate in rate..toate pe numele ... (vezi toată discuția)