am un prieten are hotararea judecatoreasca de prescriere a pedepsei cu inchisoarea poate intra in tara tinand cont ca el nu este sters din lista de urmariti,si cat timp dureaza stergerea fotografiei di lista de urmariti:(
Sincera sa fiu,pana in clipa de fata ati fost de nenumarate ori mai explicit decat avocatul in cauza si pentru asta va multumesc din nou.Ma bucur nespus de mult ca inca mai exista in aceasta bransa si persoane ca dumneavoastra(rar).Intorcandu-ma la intrebarea dumneavoasta referitoare la eventuale demersuri ale avocatului acesta considera ca datoria lui se opreste aici si ca stergerea din baza de date in opinia sa ar trebui sa fie automata,insa acest lucru, asa cum v-am spus si dumneavoastra nu s-a verificat inca.Imi permit sa "abuzez" incontinuare de disponibilitatea dumneavoastra cu o alta intrebare:trecand mai mult de zece zile de la pronuntarea deciziei se considera definitiva si irevocabila?Si daca da care ar fi sfatul dumneavoastra cu privire la dorinta prietenului meu de a reintra in tara cat timp are asupra sa decizia judecatoreasca si totodata figureaza inca in baza de date.Multumesc!
Daca parchetul declara cale de atac il poate aresta.
Hotararea nu este definitiva. Poate tocmai de aceea nu a fost inca sters.
Avocatul dvs a fost platit probabil pana acolo unde se opreste.
Daca se declara calea de atac va trebui sa discutati din nou cu el pentru reprezentare.
Sa aiba hotararea legalizata la el si nu extrasul dupa dispozitiv.
Redactarea hotararii e posibil sa mai dureze 30 de zile sau poate si mai mult.
Pana nu are redactata hotararea si legalizata nu se poate sti daca e definitiva.
Au trecut deja cele zece zile de la pronuntare, procuratura neatacand decizia.In aceasta situatie se poate considera ca hotararea este definitiva?La domiciliu lui a ajuns o comunicare a deciziei de la judecatorie la aceea va referiti?Multumesc!
Termenul pentru parchet curge de la pronuntare.
O alta problema ar mai putea fi ca parchetul sa fi declarat calea de atac dar sa nu stiti.
Ar trebui sa mai astepte.Nu de alta dar il poate aresta in baza mandatului de executare a pedepsei inchisorii.Acest lucru se poate intampla pana in momentul in care hotararea este definitiva.
In penal se comunica doar dispozitivul hotararii ( nu toata hotararea)
Daca hotararea e definitiva poate fi legalizata.Acest lucru il poate face avocatul.
Avocatul a obtinut certificatul de grefa pe 10-martie in care sa specifica caci de la acea data curg 10 zile pentru parti.In aceasta situatie, nici o parte nefacand recurs,ce alte proceduri urmeaza?Si mai ales care ar fi data la care s-ar elibera hotararea definitiva tinand cont ca au trecut 30 zile?Va multumesc!
Prescrierea pedepsei
catusa
buna seara am un prieten care are o hotarare judecatoreasca de prescrierea pedepsei cu inchisoarea acum el poate intra in tara,tinand cont ca el este inca in ... (vezi toată discuția)