avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament atacabil ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament atacabil ??

Bunica mea vrea sa imi lase mostenire apartamenul ei si nu fiicei ei (adica mamei mele ) prin testament. Acest testament poate fi atacat de mama ? Sau daca bunica mea isi face analize de exemplu sa poata dovedi ca are discernamant si se afla in toate facultatile mintale mai exista alte argumente cu care mama poate ataca testamentul ? Mentionez ca bunica mea are 74 de ani iar eu 17 .
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: Irinabv , utilizator 18:30, 23 Septembrie 2013
da, mama poate ataca testamentul.
Mama are dreptul la rezerva succesorala care e de jumatate din ce i s-ar cuveni legal, daca e singurul mostenitor.. bunica nu va poate da sau lasa decat jumatate din averea sa.
Poate mama ar fi de acord totusi sa va lase dvs tot.

Asadar testamentul poate fi atacabil de mama (care este unicul mostenitor in linie dreapta) si probabil sunt mari sanse de castig . Dar daca bunica mi-ar face contract pentru casa doar mie (cu clauza , ca apartamentul sa nu il pot vinde decat dupa ce implunesc 25 de ani) acesta nu va mai putea fi atacabil de mama , testamentul fiind singurul atacabil ?
Orice act incheiat se poate ataca, unele cu mai multe sanse de reusita, altele cu mai putine.
Ca sa incheiati un contract, mama dvs in calitate de reprezentant legal, va trebui sa semneze alaturi de dvs.
Va multumesc mult pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Testament priestx priestx Buna seara! Detin mai multe proprietati impreuna cu mama mea (eu mostenind in urma decesului tatalui meu partile aferente...cred ca 3/8). Am fost casatorit ... (vezi toată discuția)
Anulare testament gagiu19 gagiu19 Buna ziua, O cunostinta mi-a facut testament notarial pe o casa la tara. Eu vreau sa ma apuc sa investesc in acea casa deoarece vreau sa ma mut in ea. Ma ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament danutzaag danutzaag tatal meu a decedat ,si cat era in viata a facut un testament la notariat prin care ii lasa surorii mele o gradina si jumatate din curtea casei.Sora mea cand ... (vezi toată discuția)