avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit in strainatate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit in strainatate

Buna tuturor,

Am nevoie de ajutorul oricui, si sper ca aici il voi obtine, cel putin in teorie.
Sora mea lucreaza in EAU, Dubai. Acolo, in baza salariului, a luat un credit in valoare de 40.000 Euro. Mentionez ca nu i-a fost ceruta nicio garantie, giranti sau ceva asemanator. Singurul criteriu pe care i-a fost acordat creditul a fost acela a ultimelor 3 salarii.

Acum vine partea complicata. Ea a ramas insarcinata, dar nu este casatorita, iar legea de acolo pedepseste cu inchisoarea acest fapt! Ideea ar fi, pentru a scapa de inchisoarea de acolo, sa fuga inapoi in Romania.

Intrebarile sunt:
1. Poate fi urmarita si gasita in tara de catre banca/autoritatile de acolo?
2. In cazul in care e gasita, poate fi executata silit in vreun fel, daca nu are niciun bun pe numele ei?
3. In ipoteza in care banca apeleaza la o firma de recuperatori din UE (daca acest lucru e posibil), firma respectiva ce drepturi are si unde se poate ajunge?
4. Se poate apela la Regulamentul 1896/2006 al UE, in favoarea creditorului?

Cu scuze daca unele intrebari sunt mai "stupide",
Va multumesc anticipat,
A.
Cel mai recent răspuns: antoniopodea , utilizator 12:25, 22 Septembrie 2013
Intrucat imprumutul a fost facut in Dubai, sunt aplicabile legile de acolo; un prim pas ar fi ca sora dvs. sa consulte un avocat din aceasta tara. Dubai nu e tara a U.E., astfel incat nu ii sunt de prea mare ajutor aceste legi.
Nu am citit nimic din mesajul dvs. precum ca, ati dori sa achitati imprumutul, ci doar cum sa scapati de el.......
imprumutul e facut acolo pe 2 ani, daca se intoarce in tara, nu vad cum ar putea plati 40,000 euro in 2 ani... am inteles ca se aplica legile de acolo, dar in cazul unei cesiuni de creante in favoarea unor recuperatori europeni (daca exista aceasta posibilitate), exista varianta unei executari silite daca nu are bunuri pe numele ei? sau si asta tine tot de legile UAE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. dacă sunt angajat într-o țară ue, alta decât ... coco0205 coco0205 Bună ziua. Dacă sunt angajat într-o țară UE, alta decât România, pot face un împrumut la o bancă din România? (vezi toată discuția)
Credit ipotecar- imposibilitate de a plati ratele sozo sozo As dori si eu daca este posibil, un raspuns la problema mea. Am contractat un imprumut pentru achizitionare imobil.Creditul este ipotecar, cu ipoteca pe acel ... (vezi toată discuția)
Ordinea indestularii creditorilor cristi111us cristi111us Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei probleme : In cazul unei executari silite (pentru o creanta de 40.000 Euro) a creditorului ... (vezi toată discuția)