avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nerecunoasterea inscrisurilor in cartea de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nerecunoasterea inscrisurilor in cartea de munca

Buna ziua,
Vorbesc despre acest subiect in numele mamei mele care a lucrat 30 de ani la o firma care a fost lichidata in anul 2003 dar care a functionat pana anul acesta, luna curenta ,sub alt patronat urmand sa fie din nou lichidata.Primul lichidator nu a dat adeverinta salariatilor in ceea ce priveste grupa a 2 a de munca spunand ca are arhiva incompleta.In cartile de munca a fost trecuta grupa dar Casa de Pensii nu recunoaste inscrisurile de grupa.
Daca as dori sa fac o sesizare in aceasta privinta cui ar trebui?
Sau ce trebuie facut pentru recunoasterea grupei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 17 Decembrie 2013
In ce fel sa fac solicitarea catre Ministerul Muncii?As dori sa stiu daca este o adresa la care pot trimite o cerere(desi nu stiu exact cum voi redacta una) sau prin e-mail?Telefonic nu cred ca as avea o rezolvare...
1. Puteti pune intrebarea pe e-mail la: relatiicupublicul@mmuncii.ro

2. Spuneti exact care este problema dvs. si solicitati sa va spuna cum sa intrati in posesia actului care aproba gr. a II-a de munca.

3. Sau faceti scrisoare si o puneti pe adresa:
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice
Strada Dem. I. Dobrescu nr. 2-4, sector 1, Bucuresti
Multumesc frumos!Mi-ati fost de foarte mare ajutor.O duminica placuta va doresc in continuare.
Buna ziua,
Am trimis si email si scrisoare catre Minister insa nu am primit nici un raspuns.
Intrebarea mea este daca pot ataca in instanta recunoasterea grupei si cat ar dura?
Oare se merita sau procesul se lungeste mult si bine si mai bine ma lipsesc?Ca sa nu mai zic ca nu voi apela la un avocat..
Termenul de raspuns este de 30 de zile asa ca mai asteptati putin poate va raspunde mai repede.

Alte discuții în legătură

Recunosterea unui drept Statescu Statescu Buna ziua! Dupa 1990, s-a acordat gr. a-II-a de munca, printr-un ordin al ministrului muncii. Salariatii prezenti la intreprinderea la care am lucrat inainte ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie de pensionare Lucian Filipoaia Lucian Filipoaia Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat, referitor la urmatoarea problema : O persoana(barbat) a depus dosarul de pensionare la varsta de 60 de ani, ... (vezi toată discuția)
Acordarea grupei a ii a de munca marcu_elena2000 marcu_elena2000 M-am lovit de urmatoarea situatie:o persoana care a lucrat ca laborant chimist intr-o intreprindere unde s-a acordat grupa aIIa de munca ,in conditii deosebite ... (vezi toată discuția)