avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de CCC?

Buna ziua,
Din luna mai ma aflu pentru 6 luni in somaj,pana in luna noiembrie (in noiembrie voi primi banii pentru octombrie).Acum in luna octombrie im voi deschide un PFA-profesie liberala.Sunt gravida si data nasterii este in luna februarie 2014.In aceste conditii daca imi inchid PFA-ul beneficiez de indemnizatie concediu crestere copil?
Multmesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:57, 30 Septembrie 2013
@Tarzan2012
Presupunerea dvs este contrara prevederile legale in viigoare.

Plata contributiiloe este o obligatie a angajatorului si nu angajatului. Userul a intreba despre PFA si nu despre o eventula angajare.


@ florenta_22



.... Inteleg ca, din spusele dvs. nu voi beneficia de somaj?


Cine a afirmat asa ceva?
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da,contributiile trebuie sa le suporte angajatorul nu angajatul. Dar eu am propus ca decat sa mai umble dupa acte ptr PFA,mai bine sa bage cartea de munca la un patron, si bineanteles ca sa nu lucreze,insa atunci daca figureaza ca angajata si nu lucreaza,patronul trebuie sa suporte contributiile,si e normal ca angajatorul nu va plati,doar ca @florenta_22 sa plateasca din buzunarul ei cat ar trebui sa plateasca angajatorul catre stat.
Dupa cum vedeti,@florenta_22 mentioneaza ca din 15 martie si-a bagat cartea de munca la o firma ca sa obtina apoi somaj incepand cu 29 aprilie. Oare ce inseamna prin solutia: si-a bagat cartea de munca la o firma? A aranjat.....,asa ca se poate aranja si aici de data aceasta.

Adevarat ca se incalca prevederile in vigoare,dar aceasta este optiunea mai usoara,decat de a isi desface un PFA. Eu pana la urma as opta inscrierea la o scoala postliceala si va putea sa intre in CCC.
Daca este obligatia angajatorului , nu vad de ce este data solutia ca trebuie sa-si plateasca contributiile - solutuie contrara prevederilor legale.

Scopul acestui forum nu este de a sfatui userii impotriva legii.
Este obligatia angajatorului,adevarat, insa in situatia aceasta nu stiu daca va gasi un loc de munca ca sa fie in regula cu actele de a intra in CCC.

Aceasta a fost o solutie propusa de mine la fel si solutia de a urma o scoala postliceala sau facultate. A isi deschide un PFA dureaza maimult si e mai complicat.
Poate sa-si deschida PFA pe perioada somajului si nu dureaza mult.

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat,concediu de crestere copil amis_army amis_army Buna seara! Sunt PFA TRADUCATOR din 2009 si din Aprilie 2013 sunt angajata la o firma oarecare. La sfarsitul lunii Martie 2014 urmeaza sa nasc. Ca PFA am avut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil IuliaV1984 IuliaV1984 Buna ziua, Am tot citit si am am si eu o nelamurire referitor la acordarea indemnzatei de crestere a copilului. Eu pana in ianuarie 2014 am fost in somaj. ... (vezi toată discuția)
Data de revenire din concediu de crestere a copilului pana la 1 an galcsb galcsb Copilul meu s-a nascut pe 7 Mai 2013.Am ales CCC de 1 ani.Am 2 intrebari: 1.Pot sa stau pana la sfarsitul lunii Martie 2014 in CCC,urmand ca de la 1 Aprilie ... (vezi toată discuția)