avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ajutor in alegere tip de firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ajutor in alegere tip de firma

Buna seara,
Posibil sa mai discutat....

Impreuna cu un prieten ne-am decis sa incepem o afacere.

Vrem sa facem un service pc (pe langa service vom furniza si piese pentru calculatoare/laptopuri)

Acum nu stim este posibil ca afacerea sa nu mearga....
Nu stim ce tip de firma sa infiintam.

PFA
SRL
II
IF
MICRO

Sper sa nu gresesc dar la PFA stiu ca trebuie sa avem calificare ... nu avem in acest domeniu....

La SRL trebuie contabil .... noi nestiind daca vom avea profit ... parca nu se merita sa platim pt ceva ce poate nu este cazul.

Ce imi recomandati ?

Cheltuielile firmei voi fi mici ....

Mentionez ca nu vrem neaparat sa fim amandoi in acte . poate fi doar unu. Celalalt sa apara ca si angajat cu norma redusa.

Si desigur ce este mai avantajos impozitul pe profit sau pe venit ?


Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:40, 24 Septembrie 2013
platitor de tva si 16% impozit pe profit, veti fi tinta cea mai cautata de catre organele de control. In plus, va trebuie atentie mult mult mult mai mare la deductibilitatea cheltuielilor si a tva-ului. Deasemenea declaratii mai multe de depus, etc. Pretul final al facturii mult mai mare. Dpmdv, la specificul activitatii dvoastra (servicii) potrivit este ce v-am spus in primul mesaj. Oricum primul pas si primul om cu care o sa va consultati asupra acestor aspecte este contabilul. Succes (si este foarte bine ca va ganditi la problemele ulterioare)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma ContSters304123 ContSters304123 Buna ziua, As dori sa deschid o firma ( curatatorie tapiterie auto , polish auto), insa as vrea sa stiu sa o inregistrez ca P.F.A sau S.R.L. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Afacere noua someone_black someone_black Buna ziua, Numele meu este Alexandru in varsta de 20 de ani si impreuna cu un prieten vrem sa ne deschidem o firma de prestari servicii in domeniul IT. Ambii ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma prestari servicii medicale Lauraa1 Lauraa1 Buna ziua! O sa colaborez cu o clinica medicala, si am nevoie de o firma, cum pot face firma? PFA este mai avantajos? Despre impozitul de 3 % ce imi puteti ... (vezi toată discuția)