avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren?

As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de vinzare cumparare fara sa existe dubii ca ulterior nu au fost primiti banii in cont sau alte neajunsuri?
Sigur ca nu am dori sa facem tranzactia cu bani cash ,caci sint riscuri si in situtia asta! Ma gindesc daca in actul de vinzare- cumparare notarul va specifica ca vinzarea va fi valabila atunci cind se confirma banii in cont de catrea banca?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihaela86dragnea , utilizator 16:32, 15 Septembrie 2020
Daca este aceiasi banca (si dupa aceea ii transferati unde doriti), banii intra intr-un minut, este cea mai buna solutie pentru ca nu mai asteptati, mergeti la notariat semnati un exemplar din actul de vanzare-cumparare, cu el mergeti la banca, iar la intoarcere aveti extrasul care il prezentati notarului si semnati exemplarele ramase.
Multumesc pentru raspuns!
@joha
D-le notar, am cumparat intr-o tara membra EU un imobil. Suma, integrala, am depus-o la un notar. Fiind cetatean strain am avut nevoie de o serie de acte in plus (inclusiv acceptul comunitatii! splendida treaba!). La final, cand s-au semnat actele, notarul a inmanat suma de bani vanzatorului. La noi este posibila aceasta procedura? Multumesc !
Nu. Nu este reglementata aceasta procedura. De exemplu in Franta, poate chiar la acea tara faceti referire, notarii francezi au un cont special pt clienti in care cumparatorii platesc/transfera pretul si avand in vedere ca o tranzactie imobiliara poate dura si doua luni poate chiar mai mult, la final se transfera din contul notarului in contul vanzatorului pretul.
La noi tranzactiile imobiliare, mai precis contractele de vanzare-cumparare, se fac fie in numerar , fie prin transfer bancar, de la cumparator la vanzator. Daca se fac in numerar exista declaratia cumparatorului si a vanzatorului in act, declaratie autentica, ca a dat /respectiv a primit pretul vanzarii, iar prin transfer bancar dovada se face cu extrasul de cont vizat de Banca vanzatorului. OP ul vizat de Banca cumparatorului doar prezuma efectuarea platii.
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
ContSters250994, utilizator
@joha
Aveti perfecta dreptate, tranzactia a durat cateva luni, vreo trei, statul respectiv era membru EU, Romania, nu! Nu e vorba de Franta, dar asta nu-i important. Banii au fost depusi in numerar la notar care i-a pus intr-un seif. Normal, am primit un act, un fel de chitanta. Poate va povestesc intr-un mesaj privat toata tarasenia, v-ar interesa.

Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare prin virament bancar. cum ma asigur ca cumparatorul vireaza banii Tiberiu25 Tiberiu25 Bună ziua. Vand un apartament. Cumpărătorii au banii in banca o parte si fac transfer bancar. Restul cash. Cum se procedeaza la notar? Semnăm actele pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat unde ar ... Cristina Criss Cristina Criss Bună seara! Vă rog frumos sa mă ajutați cu un sfat unde ar trebui să apelez și care sunt pașii de urmat! În urmă cu 2 ani am cumpărat un imobil pe ... (vezi toată discuția)