Din februarie 2003 pana in 30 septembrie 2008 am lucrat la societatea A .
In 30 septembrie 2008 a incetat CIM cu art. 79 din Codul Muncii.
Din 1 octombrie 2008 m-am angajat la societatea B unde am lucrat pana in 9 martie 2009 cand a incetat CIM cu art.65
Societatea A nu are datorii la plata datoriilor catre stat ( somaj,CAS,CASS), societatea B nu a platit aceste datorii.Cei de la AJOFM au spus ca nu pot primi indemnizatia de somaj pana cand societatea B nu plateste toate datoriile invocand motivul incetarii CIM cu art.79 la prima societate.
Este corect? Acestia au facut referire la o Ordonanta de guvern care completeaza legea 76.Exista asa ceva?
Va rog sa-mi dati un sfat referitor la ce ar trebui sa fac.
Se pare ca nu ati inteles ce v-au spus cei de la AJOFM sau ei nu s-au exprimat corect.
Pentru a primi indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:
- sa aveti lucrate 12 luni din ultimele 24 de luni;
- ultimul angajator sa va inceteze CIM cu art.65 (in cazul dvs.) si sa aiba platite contributiile la somaj.
Dvs. nu indepliniti conditia ultima (plata contributiei la somaj de catre angajator.
Angajatorul dvs. precedent nu are legatura cu indemnizatia dvs. de somaj decat pentru completarea celor 12 luni din ultimele 24 de luni. Nu conteaza cum au incetat raporturile de munca cu acesta.
Daca angajatorul nu-si plateste contributiile legale aveti posibilitatea sa-l actionati in judecata la Tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Este un litigiu de munca si este scutit de taxe, dar ar fi bine sa consultati un avocat care sa ceara instantei sa fiti despagubit de angajator cu sumele neprimite ca indemnizatie de somaj si cu sumele reprezentand onorariul avocatului.
Cit priveste situatia dv. de la firma A, este clar ca prin demisie nu mai puteti beneficia de soimaj, iar cit priveste fiorma B, nu aveti stagiul de cotizare suficient pentru a beneficia de somaj
Ajutor de somaj
cosmin01
Buna seara,va rog sa ma lamuriti daca pot beneficia de ajutor de somaj,daca am lucrat cu contract de munca din iunie 2008 pana in februarie 2009 de unde am ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj
hukviorel2005
buna ziua,
as dori sa imi spuneti si mie daca o doamna care a lucrat la o societate din data de 01.10.2007 pana in 01.07.2008 incetand in urma demisiei (art ... (vezi toată discuția)