Buna ziua,
Adunarea Generala a Asociatiei a hotarat intreruperea furnizarii cu apa rece si apa calda pentru un proprietar care nu a mai platit intrtinerea de un an.Are 3 copii,sustine ca nu are venit decat alocatia copiilor,in realitate lucreaza la negru pe bani frumosi.Suntem in instanta pe ordonanta de urgenta.Intrebarea este daca este corect si legal sa-i taiem apa. UAP ,initial au spus ca ne trebuie aprobarea adunarii generale,acum spun ca este ilegal.
Au venit si reprezentantele primariei mai tarziu cu o ora de cea stabilita, sperand probabil sa nu mai fim la sediu si sa consemneze sustragerea de la control...
Au verificat modul de administrare, impartire cheltuieli, registre fonduri, registru intrari iesiri, rapoarte cenzor si hotararile prin care s-au stabilit diverse masuri, n-au scos o vorba despre oprirea apei la ap cu pricina...:hm: ceea ce n-am facut nici eu nici d-na administrator.
Pe langa ceea ce au verificat le-am pregatit copiii de pe actele cu situatia restantelor la ap respectiv, notificari ex. jud., scrisori recomandate neridicate, certificate de grefa + comunicarea politiei cu trimiterea dosarului restantierei la parchet pentru distrugeri si deranjarea linistii publice..cam atat. Procesul verbal a fost incheiat fara mentionarea vreunei obiectii sau masuri.
L.C.
Buna seara,
Dupa 6 luni, azi sa dat sentinta in dosarul pe care asociatia de proprietari la avut cu restantierul.Am comis greseala sa solicitam judecata pe ordonanta de plata,instanta a respins actiunea ca neintemeiata.
Ma poate sfatui cineva ce putem face in acest caz ?
Concomitent cu dosarul depus in instanta, Adunarea Generala a Asociatia a stabilit intreruperea apei calde si apei reci, deoarece a facut un angajament de plata,asociatia a facut reesalonarea sumelor restante,datorita faptului ca nu au respectat termenele i-am oprit apa.
Multumesc
Puteti sa-l dati in judecata cu tot ceea ce a mai acumulat in ultima vreme. Dar inainte de a introduce actiunea la Judecatorie, trimitet-i o somatie (notificare) prin posta cu confirmare de primire prin care-i acordati un termen de 15 zile sa achite, explicandu-i ca in caz contrar va fi actionat in judecata.
Instituiti si privilegiul imobiliar la OCPI.
Chemati-l si la o mediere prin intermediul unui mediator.
Daca toate acestea nu l-au convins dati-l in judecata depunand la dosar in copie toate dovezile de care vorbeam mai sus.
Imi cer scuze ca nu am mai discutat pe aceasta tema.
AM REZOLVAT CU RESTANTIERUL.
Adunarea Generala a fost de acord sa-i taiem Apa Rece si Apa Calda si astfel a facut tot posibilul ca sa-si achite datoriile.In prezent sunt cu intretinerea la zi.Am discutat cu ei si au inteles ca trebuie sa-si achite contributia lunara,deoarece daca nu platesc si se acumuleaza o datorie mare le va fi foarte greu sa o achite.Din fericire au inteles.
Multumesc pentru sfat, a dat rezultate.