avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigii casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigii casa

Buna ziua.
In urma cu un an si 3 luni am cumparat o casa.
In actul de vanzare-cumparare scrie ca acel imobil nu face parte din nici un proces civil sau penal.Dar din pacate se pare ca feacea parte. Doua doamne se cearta pe dreptul de casa, una din ele i-a imprumutat bani celelaltei, apoi pentru ca nu a returnat banii a fost executata silit.
Acum sunt si eu citata pentru anularea actului de vanzare-cumparare. Inca nu am primit foaia, dar am vazut pe site. Eu sunt insarcinata in 6 luni si nu pot sa ma deplasez pana acolo (sunt 800 km de la domiciliul meu la judecatorie), ce trebuie sa fac sa nu pierd casa sau cum sa imi recuperez banii?
Pot face o cerere de mutare a dosarului la mine in judet, desi reclamanta si celelalte persoane se afla mai putin de 100 km de judecaorie?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 09:30, 24 Septembrie 2013
Buna ziua,
din pacate nu puteti stramuta dosarul la alta instanta invocand motivul mentionat, insa aveti posbilitatea sa angajati un avocat care sa va reprezinte, prezenta dvs fiind obligatorie numai daca se va administra proba cu interogatoriu.

Cu privire la fondul problemei, este greu ca cineva sa va conilieze fara a vedea dosarul instantei.

Trebuie verificat daca acel dosar era pe rol la momentul incheierii actului de vanzare - cumparare. Daca era pe rol la acel moment puteti face o plangere penala impotriva vanzatorului (inselaciune, fals). De asemenea, trebuie verificat daca prin contractul de imprumut imobilul in cauza a fost girat etc.

Sfatul meu este sa apelati la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe casa cumparata cu contract neautentificat la notar oana8917 oana8917 Buna ziua.Am neaparat nevoie de un sfat.parintii mei au cumparat in 1997 o casa cu contract de vanzare cumparare pe care nu l-au legalizat la notar.in 2008 ... (vezi toată discuția)
Banca poate vinde imobile cu proces de prestatie tabulara pe rol? Stei Lucian Stei Lucian Pe baza unui precontract, platesc integral construtia unei case, intru in posesia ei. Firma de constructii refuza insa incheierea actului autentic, ba mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine este proprietarul unei case? Amy-Iris Amy-Iris Buna ziua, Problema este un pic mai complicata. Aceasta casa a fost contruita de tatal meu in anii 1993-1994. Din pacate, in anul 1995, a decedat, eu avand ... (vezi toată discuția)