avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua
Am o nelamurire vis-a-vis de concediul de odihna. In luna august mi-am schimbat locul de munca. As dori sa stiu daca in luna decembrie am dreptul la concediu de odihna. Mi s-a comunicat ca as avea dreptul la C.O. abia dupa 11 luni lucrate la minim 15 zile. Este adevarat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:43, 23 Ianuarie 2018
La fostul loc de munca a beneficiat de c.o. iar daca nu a facut-o pana la incetarea c.i.m.,i s-a platit corespunzator perioadei lucrate acolo, in caz contrar avand un drept de creanta supra angajatorului respectiv. La noul loc de munca beneficiaza de c.o. dupa perioada de proba, intrucat nici un angajator nu acorda c.o. in timpul perioadei de proba, aceasta putand fi suspendata dor pentru incapacitate temporara de munca....deci ca o consecinta fireasca, c.o. se poate acorda dupa implinirea perioadei de proba....In ce priveste numarul zilelor de concediu de odihna este de minim 20 zile lucratoare cf art.145 al.1 CM, insa in CCMUN si in CCM la alte Ramuri de activitate acesta era de minim 21 zile....Am facut aplicarea directa a art.145 al.2 CM si a Lg.62/2011, care dispune ca daca sunt stabilite prin CCM niste perioade sau drepturi mai mari pentru salariat atunci se aplica acestea....
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
polloctav, utilizator
1. CO nu suspenda c.i.m.

2. CO se poate acorda si dupa prima luna de activitate.
La fostul loc de munca am beneficiat de C.O. integral. Pe mine ma intereseaza la noul loc de munca, daca eu dupa 3-4 luni de activitate am dreptul la 5 zile de C.O.
Multumesc mult tuturor!!
Daca ati fi citi mai bine raspunsurile primite, ati fi observat ca aveti dreptul la Co si dupa prima luna de activitate , dar dupa 3-4 luni.
Buna ziua...nu inteleg prea bine din ce citesc cum e cu concediul de odihna..eu sunt in urmatoarea situatie, m aputeti ajuta?

anul trecut am lucrat din aprilie -iunie la un angajator (nu am beneficiat de zile de odihna )
apoi din iulie si pana in prezent sunt angajata in alt loc (am beneficiat aici de 1 zi de concediu de odihna)

lunile lucrate la primul angajator mi se calculeaza pt concediu de odihna la prezentul loc de munca?

Alte discuții în legătură

Concediu Ciprian Sandu Ciprian Sandu Buna seara. Am lucrat 4 luni jumatate ca vanzatoare ,luna aprilie si mai am avut contract de 4 ore ,iunie si iulie contract de 6 ore ,iar de pe 1 august pana ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de ohihna valcris valcris Buna dimineata. Am angajat la firma unde lucrez o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 25.08.2011. Cate zile de ... (vezi toată discuția)
Drepturi cim NFelicia NFelicia Buna ziua, Sunt angajata din 24 septembrie 2013, cu CIM pe perioada nedeterminata, dar cu perioada de proba de 3 luni. Doresc sa inchei contractul dupa ... (vezi toată discuția)