avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Consecintele retragerii unui asociat din firma.
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Consecintele retragerii unui asociat din firma.

Buna ziua!
Am intrat intr-o societate in 29.12.2011 cu un procent de 66% si cu preluarea calitatii de administrator. Fostul administrator a ramas asociat cu 34%. La sfarsitul lui ianuarie 2013, in urma unui control fiscal, s-au descoperit o serie de nereguli facute in perioada anterioara preluarii calitatii de administrator. S-a dispus instituirea masurilor asiguratorii si pentru mine si pentru fostul administrator. Am facut o actiune in instanta pentru aceasta masura luata de finante si am cerut insolventa societatii.
In noiembrie 2013 am termen pt falimentul societatii.
Fostul administrator, a cerut insa sa iasa din societate spunand ca fiind viceprimar nu mai are voie sa aiba calitatea de asociat in firma. La acest proces eu am cerut atunci dizolvarea societatii, insa s-a hotarat ca doar asociatul sa iasa din firma. Ce ma sfatuiti: sa fac recurs sau nu?
Poate cineva sa imi spuna ce consecinte are retragerea lui din firma? Va mai fi raspunzator de ceea ce a facut daca nu mai este in firma? Intreb acest lucru deoarece nu stiu cum se vor finaliza lucrurile cu fiscul, daca se va atrage raspunderea personala sau nu...
Multumesc anticipat oricarei persoane care ma va ajuta cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 16:16, 25 Octombrie 2013
In urma analizei documentelor societatii, lichidatorul stabileste persoana sau persoanele responsabile cu producerea falimentului. Chiar daca unui dintre asociati a cesionat partile sociale si nu mai este actionar la societate poate sa raspunda cu averea personala daca lichidatorul constata ca lui ii sunt inputabile cauzele care au condus la faliment in sensul prevazut de art. 138 legea 85/2006
Buna ziua.
Va rog sa ma mai ajutati cu un raspuns la o problema: daca lichidatorul nu atrage raspunderea personala, poate sa o faca DGFP?
Presupunem ca lichidatorul a ajuns la concluzia ca nu e nimeni vinovat de starea de insolventa. DGFP-ul, insa continua actiunea cu instituirea masurilor asiguratorii. Cine va raspunde:si eu si fostul administrator sau numai eu deoarece am ramas in firma?
Si, in afara de acest aspect, daca se declara falimentul, DGFP-ul va mai putea initia vreo actiune? Sau continua doar actiunea cu masurile asiguratorii?
Intreb acest lucru ca sa stiu la ce sa ma astept.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
mioara2012, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa mihai777 mihai777 ma intereseaza care este raspunderea administratorului in cazul in care firma este in insolventa si are datorii la fisc si terti. daca va fi afectata alta ... (vezi toată discuția)
Punct de vedere pentru declararea starii de insolvabilitate mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am primit de la DGFP o invitatie de a-mi exprima un punct de vedere referitor la art 176 din OG 92/2003, ... (vezi toată discuția)
Insolventa - se platesc datoriile firmei? lungus lungus ce pasi are de urmat o societate al carei administrator cere insolventa, din motiv ca are datorii? nu are bunuri pe firma,este asociat unic. va plati pana la ... (vezi toată discuția)