avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cererea de azil politic cum se face si unde se trimite?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cererea de azil politic cum se face si unde se trimite?

Buna ziua.am si eu o intrebare ,din curiozitatea mea.Bineinteles daca nu va deranjeaza ca va intreb.Daca doresti sa ceri azil politi pe baza rasismului,discriminari si etc. si altele destul de mari.Cum poti face o cerere pt azil politic si unde sa o trimiti.Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:44, 14 Septembrie 2016
Eu stiu ca azil politic, il puteti cere in alta tara, daca faceti dovada discriminarii.

[ link extern ]

[ link extern ]

Va atasez un link, dar aici este valabil de strainii care cer azil la noi.
[ link extern ]

Daca nu sunt suficente aceste link-uri, va rog dati cautare pe google si de ce nu aici pe forum si poate gasiti mai multe raspunsuri la intrebarea dvs.
Azil politic in Romania: [ link extern ]

Azilul politic se acorda pentru persecutii din motive politice, rasiale, religioase, de orientare sexuala, etc. Nu se acorda azil politic pentru a scapa de condamnarea pentru furt, coruptie, talharie, trafic de droguri, etc. Practic, pentru romani este aproape imposibil sa obtina azil politic in tarile UE, SUA, Canada, Australia dupa anul 1996 si cu atat mai improbabil dupa anul 2007 (tarile UE nu acorda azil politic cetatenilor europeni). Rata de reusita este de circa unul la milionul de romani.

Cel care cere azil politic trebuie sa se deplaseze in tara in care cere azil. Cazul lui Julian Assange, refugiat in Ambasada Ecuadorului la Londra, este o exceptie de la regula.

De ex. pentru azil politic in Italia: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2016
tgeorgescu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reținerea documenteleor in canada !! ajutor !! GRoxana GRoxana Buna ziua , Am intrat ca refugiat in Canada împreuna cu soția și fiica mea in data de 17 .01.2019 , actele (pașaportul , buletinul ) ne au fost oprite de ... (vezi toată discuția)
Azil politic canada Catalin PMM Catalin PMM Salut ma numesc Catalin si doresc sa cer azil politic in Canada ma aflu aici Deja , Mentionez ca am foarte multe motive sa nu revin in tara ( Romania) Am 20 de ... (vezi toată discuția)
Azil politic canada ANAVANESA1983 ANAVANESA1983 Buna ziua...am si eu o familie de etnie roma care vrea sa plece in Canada vor sa isi lase rezidenta aici in Spania si sa plece in Canada in cautare de azil ... (vezi toată discuția)