avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alte incadrari ale falsului intr-un CIM
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alte incadrari ale falsului intr-un CIM

In calitate de parte vatamata am un CIM semnat in fals( 4 ore in loc de 8),
Ce fapte se pot imputa. Mentionez ca sotia administartorului a infaptuit fapsul conform expertizei..
intrebare:
1-se face fals si uz de fals pt sotie, dar cum ramane cu uzul de fals pt administartor.
2 - se acuza admin si sotia lui si de inselaciune si respectiv abuz in serviciu-deoarece Urm. Pen incepe doar pt fals si uz de fals..
Va multumesc anticipat si atsept reactiile dvs.
Cel mai recent răspuns: wolfususro , utilizator 20:47, 25 Septembrie 2013
Cred ca nu sunteti destul de explicit si asta e motivul pentru care nu s-a inghesuit nimeni sa va raspunda. Trebuie sa dati mai multe detalii cum ar fi
- Motivul pentru care s-a facut mentiunea falsa (ex: sa aveti 2 locuri de munca; sa se plateasca un impozit mai mic;etc)
- Dvs ati cunoscut ca era fals ? De regula un exemplar de pe CIM ramane la angajat...
Va cam incurcati in infractiuni ptr ca nu vad de unde inselaciune;abuz in serviciu....
Ptr sotia administratorului am inteles ca e fals dar daca nu a uzat de el nu e si uz de fals.
Mai dati niste detalii si vedem
Multumesc de interes.
Motivul cred era pt a se plati mai putine taxe, evident.si apoi s-a facut semnatura in fals -acest fapt se releva la expertiza grafologica.
Am cunoscut falsul in momentul cand datorita unei stari conflictuale am fost invitat sa-mi dau demisia si in aceea declaratie am aflat ca nu sunt incadrat 8 ore/zi-apoi am mers laITM -am cerut copie , vrezand ca e vorba de o greseala--ai acolo surpriza..ceea ce a declansat actiunea.
Mentionez ca am avut raport de munca cu acesti domni de 4 luni, in care nu am reusit sa vad salariile, de aceea starea conflictuala si in tot acets timp se rula personal la greu.
Multumesc si astept raspunsuri
Ca sa fiu mai explicit in ceea ce priveste faptul ca nu am o copie a CIM as relata ca am semnat un CIM dar cu alte prevederi in 2 sau 3 exemplare( nu imi aduc aminte precis cate). Au mers la semnat la administartor, si de acolo nimeni nu le mai gasea. Asa s-a ajuns la ITM
Multumesc
Si la ITM ce ati descoperit?
ca sa se continue..
La ITM am descoperit un CIM pe mai putine ore si cu bani mai putini decat m-am inteles initial cu administartorul..Tot timpul am crezut ca e o greseala pana cand administratorul, cerandui explicatii mi-a ras in fata-atunci amreclamat ca nu eu am semnat acel contract, ceea ce s-a si dovedit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am semnat contract de munca the_power_25xxxx the_power_25xxxx Am lucrat o perioada la o firma ca sofer(10 zile) . Dupa aceasta perioada patronul mi-a comunicat ca nu mai are nevoie de serviciile mele si sa revin in 2 ... (vezi toată discuția)
Fals in semnatura si act si documente false irisddd irisddd Buna ziua, Fiul matusii mele a facut mai multe \"inselaciuni\", insa una dintre ele ma intereseaza in mod deosebit, intrucat m-a implicat si pe mine. La data ... (vezi toată discuția)
Sfat va rog - fals si uz de fals wolfususro wolfususro Am o situatie ciudata-intr-un caz de fals si uz de fals , eu , in calitate de contabila am semnat in locul unui angajat pe CIM . EU am negat, ulterior s-a ... (vezi toată discuția)