avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interimat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interimat

Sunt intr-o situatie cel putin ciudata. Am aflat abia acum ca eu sunt pe functie de conducere interimara de 8 ani de zile desi acum 7 ani am primit o dispozitie in care mi se spunea ca sunt reancadrata pe functie fara sa mai apara interimat. Avand in vedere ca sunt in litigiu de munca cu institutia pentru functia pe care o ocup, imi poate spune cineva cat dureaza legal un interimat si care este cadrul legal. Eu stiu ca legal ar fi o perioada de 6 luni cu prelungire - in cazuri exceptionale de alte 6 luni. Daca dupa aceasta perioada institutia nu organizeaza concurs ce se intampla. Mentionez ca sunt personal contractual. Multumesc
Cel mai recent răspuns: loara123 , utilizator 11:10, 30 Septembrie 2013
Sunteti din sectorul bugetar sau privat?
din sectorul bugetar, personal contractual.
1. Legea nr.284/2010 asa prevede maxim 6 luni cu posibilitate de prelungire cu inca 6 luni.

2. Legea nr.330/2009 prevedea la art. 28:
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere se realizeaza prin numirea temporara a unei persoane angajate care indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea functiei de conducere si care nu a fost sanctionata disciplinar.
...
Multumesc, insa daca dupa aceasta perioada institutia nu organizeaza concurs ce se intampla, ramai pe post definitiv sau ......? Dupa cum v-am spus eu sunt pe post interomar de 8 ani (dupa cum spune institutia).

Nu cred ac se poate ramane pe post dupa expirarea duratei prevazute de lege. Fie se va organiza concurs , fie se va numi o alta persoana

Alte discuții în legătură

Ocuparea temporara a unei functii de conducere Victor82 Victor82 Cum interpretati asta? Art. 25 din legea 284/2010 (1)Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii in sectorul bugetar Dorina Tarcea Dorina Tarcea Conf L330/2009 art 28, exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere se poate face prin numire, daca sunt indeplinite conditiile de ocupare ... (vezi toată discuția)
Acte manageriale ilegale popamariandan51 popamariandan51 ptr reduce cheltuielile salariale s-a modificat schema de incadrare.problema este ca managerul actual-institutie de stat-este interimar,a 2-a oara si ... (vezi toată discuția)