Sunt intr-o situatie cel putin ciudata. Am aflat abia acum ca eu sunt pe functie de conducere interimara de 8 ani de zile desi acum 7 ani am primit o dispozitie in care mi se spunea ca sunt reancadrata pe functie fara sa mai apara interimat. Avand in vedere ca sunt in litigiu de munca cu institutia pentru functia pe care o ocup, imi poate spune cineva cat dureaza legal un interimat si care este cadrul legal. Eu stiu ca legal ar fi o perioada de 6 luni cu prelungire - in cazuri exceptionale de alte 6 luni. Daca dupa aceasta perioada institutia nu organizeaza concurs ce se intampla. Mentionez ca sunt personal contractual. Multumesc
1. Legea nr.284/2010 asa prevede maxim 6 luni cu posibilitate de prelungire cu inca 6 luni.
2. Legea nr.330/2009 prevedea la art. 28:
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere se realizeaza prin numirea temporara a unei persoane angajate care indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea functiei de conducere si care nu a fost sanctionata disciplinar.
...
Multumesc, insa daca dupa aceasta perioada institutia nu organizeaza concurs ce se intampla, ramai pe post definitiv sau ......? Dupa cum v-am spus eu sunt pe post interomar de 8 ani (dupa cum spune institutia).