avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interimat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interimat

Sunt intr-o situatie cel putin ciudata. Am aflat abia acum ca eu sunt pe functie de conducere interimara de 8 ani de zile desi acum 7 ani am primit o dispozitie in care mi se spunea ca sunt reancadrata pe functie fara sa mai apara interimat. Avand in vedere ca sunt in litigiu de munca cu institutia pentru functia pe care o ocup, imi poate spune cineva cat dureaza legal un interimat si care este cadrul legal. Eu stiu ca legal ar fi o perioada de 6 luni cu prelungire - in cazuri exceptionale de alte 6 luni. Daca dupa aceasta perioada institutia nu organizeaza concurs ce se intampla. Mentionez ca sunt personal contractual. Multumesc
Cel mai recent răspuns: loara123 , utilizator 11:10, 30 Septembrie 2013
Asa este legal, dupa acele 6 luni legale. Dar daca eu am deja opt ani de cand sunt pe post si deoarece sunt intr-un litigiu cu institutia si acum mi se cauda nod in papura au invocat acest motiv ca eu de 8 ani sunt interimar si abia acum vor sa scoata postul la concurs. Multumesc oricum pentru cadrul legal.
Il pot scoate la concurs daca sunteti inca in perioada de interimat . Nu conteaza ca sunteti de multi ani pe acest post. Dvs aveti dreptul de a participa la acest concurs , bineinteles daca doriti.
eu am fost demisa de pe aceasta functie la 1 septembrie, fara nici un motiv doar ca asa a vrut directorul. In locul meu a fost numita o alta persoana. Eu am dat institutia in judecata si acum asteptam data procesului. Intre timp, ca urmare a chemarii in judecata, institutia a anuntat ca scoate functia la concurs abia in luna noiembrie. Daca functia este in litigiu mai au voie sa organizeze concurs ? mai ales ca eu am fost data jos de pe interimat (cum spun ei) si au numit alta persoana fara a face concurs ?
Va multumesc si cer scuze ca numai dvs. ma adresez insa mi-ati dat raspunsuri pertinente si la obiect si care mi-au lamurit multe neclaritati.
Pot scoate la concurs functia respectiva. insa problema este daca pierd litigiul ce vor face ?
probabil vor incepe un litigiu cu cealalta persoana...glumesc.
Probabil vor sa scoata postul la concurs (m-au si invitat sa particip, insa va dati seama ca nu am nici o sansa) si daca ma prezint inseamna ca iau de bun ceea ce mi-au zis ei. Ce ma sfatuiti, daca eu sunt in litigiu, sa ma prezint la concurs ?? sau le dau apa la moara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocuparea temporara a unei functii de conducere Victor82 Victor82 Cum interpretati asta? Art. 25 din legea 284/2010 (1)Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii in sectorul bugetar Dorina Tarcea Dorina Tarcea Conf L330/2009 art 28, exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere se poate face prin numire, daca sunt indeplinite conditiile de ocupare ... (vezi toată discuția)
Acte manageriale ilegale popamariandan51 popamariandan51 ptr reduce cheltuielile salariale s-a modificat schema de incadrare.problema este ca managerul actual-institutie de stat-este interimar,a 2-a oara si ... (vezi toată discuția)