avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia de necompetenta teritoriala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia de necompetenta teritoriala

Buna ziua,

Am primit o citatie intr-un proces (ordonanta de plata), in calitate de reclamant in care spune asa : "Cu mentiunea sa va exprimati punctul de vedere raportat la exceptia de necompetenta teritoriala a Judecatoriei N si declinarea competentei de solutionare a cauzei in favoarea Judecatoriei M".

Ce trebuie sa facem mai exact?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Andr33agav , utilizator 10:36, 25 Septembrie 2013
Buna ziua,
Sa cititi partea de competenta teritoriala din codul de procedura civila atat cel vechi cat si cel nou si sa incercati sa vedeti aplicabilitatea in speta dumneavoastra.
Ne stiind speta nu va pot spune eu care este competenta teritoriala.
Cand ajungeti in fata instantei sau prin intampinare va veti exprima parerea.
av. Gabriel Klein Kiritescu
adica trebuie sa va spuneti parerea de ce judecatoria N este competenta sa judece cauza si de ce judecatoria M nu este compenta ... urmand ca instanta in functie de argumentele pe care le veti aduce sa admita sau sa respinga execeptia ... dar fiind vorba de ordonanta de plata ma gandesc ca debitorul intra in aria teritoriala a alte instate competente sa judece cauza, tind sa cred ca va admite exceptia si va trimite dosarul judecatoriei M
Putem sa ne exprimam punctul de vedere in scris, pana la termen?
da, se poate.
Multumesc frumos de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala laur2013 laur2013 ce reprezinta? Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Sl. Declină cererea având ca obiect „ordonanţă ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise Andr33agav Andr33agav Buna ziua, Instanta a dispus urmatoarele: Amână pronunţarea la data de ...., pentru a se depune concluzii scrise pe excepţia necompetenţei teritoriale ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - primul termen syca_m syca_m Buna ziua, Tin sa va mulumesc pentru sfaturile date legate de subiectul[i] \"Permis suspendat pentru 30 de zile - ABUZ AL POLITIEI\"[/i]. M-am prezentat ... (vezi toată discuția)