ce reprezinta?
Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Sl. Declină cererea având ca obiect „ordonanţă președinţială„ formulată de reclamantul BDL, în favoarea Judecătoriei Cr. Fără cale de atac.
Necompetenţa şi conflictele de competenţă
Art. 129 - Excepţia de necompetenţă
(1) Necompetenţa este de ordine publică sau privată.
(2) Necompetenţa este de ordine publică:
1. în cazul încălcării competenţei generale, când procesul nu este de competenţa instanţelor judecătoreşti;
2. în cazul încălcării competenţei materiale, când procesul este de competenţa unei instanţe de alt grad;
3. în cazul încălcării competenţei teritoriale exclusive, când procesul este de competenţa unei alte instanţe de acelaşi grad şi părţile nu o pot înlătura.
(3) În toate celelalte cazuri, necompetenţă este de ordine privată.
Cu privire la ordonanta presedintiala, Cod Procedura Civila prevede ca instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
A fost admisa exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei SI-adica instanta admitand exceptia a constatat ca nu este competenta din punct de vedere teritorial sa judece ordonanta promovata, ci o alta instanta respectiv Judecatoria Cr, prin urmare dosarul va fi inaintat de la Judecatoria SI la Judecatoria Cr. spre compenta solutionare si veti primi citatie pentru termenul ce va fi fixat.
am inteles dar ce reprezinta ce am scris mai sus,eu locuiesc intr.un oras iar executarea a pornit din alt oras,asa cum prevede noul cod de procedura civla executarea si instanta nu ar fi trebuit sa fie competenta cea de pe raza municipiului unde domiciliez eu ca si executat?
referitor la ordonanta presedentiala nu ar fi trebuit depusa la instanta unde pe raza municipiului unde am domiciliul?
Art. 997 c.proc.civ.
Instanţa competentă
Cererea de ordonanţă preşedinţială se va introduce la instanţa competentă să se pronunţe în primă instanţă asupra fondului dreptului.
pe intelesul meu,eu chiar daca domiciliez,imi desfasor activitatea in municipiul X jud.X,ordonanta trebui trimisa in municipiul Y,jud.Y,de ce?nu trebui sa se ia in calcul locul de domiciliu,al reclamantului?
Concluzii scrise
Andr33agav
Buna ziua,
Instanta a dispus urmatoarele: Amână pronunţarea la data de ...., pentru a se depune concluzii scrise pe excepţia necompetenţei teritoriale ... (vezi toată discuția)