Gresit!
In cazul in care nu se cunoaste domiciiliul paratului si nici resedinta acestuia,competenta este judecatoria doniciliului sau resedintei reclamantului,conform art.5 Cod procedura civila coroborat cu dispozitiile privitoare la divort.
Roxana :Competenta a judeca cererea de divort este judecatoria in a carei raza teritorala au avut domiciliul (ultimul ) cei doi soti.
Ma refer in acest sens , numai la desfacerea casatoriei prin divort.
Cererile cu privire la pensia de intretinere , spre exemplu , sunt de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul !
:offtopic: Discutiile, chiar in contradictoriu, sunt bine-venite pe forumul Avocatnet, insa va rog sa nu depasim acest cadru prin calificarea opiniilor altuia ca "gresit!". Dupa regula pe care o stiti foarte bine, cel care face o afirmatie trebuie sa o si justifice, lucru necesar si suficient pe forum. Va multumesc!
Greseala este a mea.In mod eronat am retinut ca paratul locuieste in strainatate si nu se stie domiciliul sau ori resedinta.Scuze:oops:
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Locul divortului
elisabeta5
Va rog sa-mi spuneti unde trebuie introdus divortul daca ultimul domiciliu comun si casatoria au fost in Ploiesti iar acum eu locuiesc in Constanta si sotul in ... (vezi toată discuția)
Divort
biskream2009
Pot depune cererea de divort la Judecatoria pe raza domiciliului meu in calitate de reclamant,avand in vedere ca nici eu nici sotia nu mai locuim la acelasi ... (vezi toată discuția)