avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raspuns Urgent - demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raspuns Urgent - demisie

Buna ziua, lucrez la o firma de distributie de un an si ceva si acuma mi-am gasit un alt loc de munca mai favorabil mie, mi-am dat demisia in data de 23.
09 conform art.81 alin 8 din legea 53/2003 cu incetarea contractului de munca in 01.10.2013. Angajatul nu vrea sa imi accepte demisia, vrea ca sa stau pana in 09.10.2013. Programul de 8 ore in distributie nu se respecta dupa cum se stie, fac saptamanal in jur de 1500 de km, si livrez vreo 100 de firma. Daca de la 01.10.2013 nu ma mai duc la servici ce mi se poate intampla???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 29 Septembrie 2013
robert19841209

Pai si ptr ca ati lucrat ore in plus,nu vi s-a considerat ca ati lucrat ore suplimentare?
Orele suplimentare se poate lucra doar cu acordul angajatului,iar ptr orele suplimentare trebuie sa fiti platit dublu.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile prevazute la alin. (1), se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Salarizarea era de 800 de lei ron pe card si in plic 0.5 ron pt factura livrata. Nici o vorba de ceva in plus...Politica firmei ii iti termini programul cand ti-ai livrat tot, nu conta daca ai 15 facturi sau 50, sau daca ai 150 km de parcurs sau 500 de km....
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
robert19841209, utilizator
Este o politica gresita care a fost acceptata de catre salariati. Insa angajatorul indiferent de ce statut are are obligatia de a respecta prevederile legale in materie.
Pai depinde si de cine este angajatorul, al meu este un consilier care se crede peste, azi cand am vorbit cu el a zis ca pe el nu-l intereseaza, orele si etc. el nu ma lasa sa plec fara preaviz si punct! Faptul ca imi da 15 ron diurna cand parasesc judetul, nu se considera plata orelor suplimentare?
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
robert19841209, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie cu probleme: sunt în situația de a nu mă putea prezenta la un post câștigat prin concurs. ce mă sfătuiți? Florin8891 Florin8891 Salutări tuturor! Lucrez la o firma particulară, gestionar la un peco.Intre timp am susținut un concurs de ocupare a unui post de asistent medical la un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate ... danut30 danut30 Buna ziua. Sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate de 3 ani. Doresc sa-mi depun demisia cu acordul partilor. Mentionez ca am foarte multe ore ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ralucyb ralucyb buna ziua! lucrez la o un patron ca lucrator comercial intr-un magazin, doresc sa imi dau demisia fara sa mai stau in preaviz, patronul m-a amenintat ca daca ... (vezi toată discuția)