avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare la tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare la tutela

Buna ziua,
As dori sa imi spuneti ce trebuie sa faca o persoana pentru a iesi de sub tutela intrucat vrea sa aiba un alt tutore, o alta persoana care sa il ingrijeasca.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:24, 8 Iunie 2014
Daca eram eu....era rezolvabil dar este vorba despre fiica interzisului, care vrea sa faca anumite presiuni (celorlalti interesati) amenintand ca "daca voi nu faceti asta, eu renunt sa mai fiu tutore".Implicatiile sunt mai dificil de explicat.
In concluzie: are de urmat calea identica solicitarii tutelei, conform Art.121.
Sunt curios cat va dura "dezlegarea" de urgenta , daca simpla interdictie a durat 7 luni... :rofl: Mai explicit cat va dura : "Pana la solutionarea cererii sale de inlocuire, el este obligat sa continue exercitarea atributiilor".
Inca o data multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin reprezentantul legal al fratelui meu? in prezent ... DanMaria51 DanMaria51 Cum pot sa devin reprezentantul legal al fratelui meu? In prezent este mama dar as vrea sa l reprezint eu. Are handicap grad 1 fara discernamant. Vreau sa fac ... (vezi toată discuția)
Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Tutela. danielapv danielapv O persoana de 50 de ani cu schizofrenie ,dupa punerea sub interdictie a trecut sub tutela mamei ei in urma unui proces.Se mai pomenesta in sentinta de alta ... (vezi toată discuția)