avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract pe perioada determinata si sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract pe perioada determinata si sarcina

Buna ziua.
Am un contract pe perioada determinata pana la 12 Iunie 2014.
Sunt insarcinata in 13 saptamani, Data Probabila a Nasterii fiind de 30 Martie 2014.

Vreau sa intru in Prenatal in Ianuarie, si pe urma in CCC de 1 an din Martie/Aprilie 2014.
Ce se intampla cu contractul meu de munca?
Se suspenda pe durata a CCC si se reia, mai avand 2 luni de lucrat sau expira de drept la data stabilita chiar daca eu voi fi deja in CCC in Iunie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:19, 25 Septembrie 2013
1. Contractul individual de munca (CIM) pe perioada determinata expira de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat (sau la expirarea ultimei prelungiri), indiferent de situatia in care va aflati la acel moment.

2. La data cand va inceta CIM sa va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in CCC) pentru ca dupa terminarea CCC si pana va gasiti un loc de munca sa aveti un venit din indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata ancamaria27 ancamaria27 Sunt angajata pe perioada determinata (CIM expira la 1 septembrie 2011). In prezent sunt insarcinata in luna a 6-a, data probabila a nasterii fiind pe 30 ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate cu contract pe perioada determinata popraluca popraluca buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: am contract de munca pe perioada determinata pana la data de 31 august 2014. anul aceste in mai trebuie sa nasc si as ... (vezi toată discuția)