avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Culpa comuna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Culpa comuna

Buna ziua , am facut o depasire pe un drum cu 1 singura banda pe sens , iar cel pe care am vrut sa il depasesc a virat stanga fara sa se asigure dorind sa intre pe marginea drumului de pe celalalt sens ( pe partea unde am inceput depasirea nu era linie continua insa in dreptul impactului era linie continua , mentionez ca nu s-a trecut acest aspect in declaratie sau actul de intelegere amiabila , am chemat un politist la fata locului care ne-a confirmat a cui a fost vina (am ales ambele parti intelegerea amiabila ) dar la firma de asigurari mi-au zis ca este culpa comuna si trebuie sa suport 50% din costul reparatiilor desi nu a fost vina mea . O alta intrebare ce ar fi mai bine sa aleg in cazul in care trebuie sa suport cei 50% , reparatie in regie proprie , sau la un service autorizat de ei . ( Reparatia in regie proprie in ce consta , pot cumpara piesele dar sa am facturi pentru acestea si sa merg la un service autorizat sa fac doar manopera apoi sa merg cu facturile la ei? ) pentru ca imi este teama sa nu imi dea dauna totala la un service autorizat de ei masina fiind o Dacia Solenza din 2004 ce are peste 9 ani vechime iar din ce am inteles uzura la autovehiculele ce depasesc 9 ani vechime este calculata undeva la peste 80-85 % si nu stiu daca imi pot repara masina . Care ar fi cea mai buna solutie in acest caz , va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
geoteh, utilizator
Cel mai recent răspuns: geoteh , utilizator 11:19, 10 Octombrie 2013
Mai intai solicitati in scris ca sa va transmita tot in scris motivele cu argumentele de rigoare pentru care o incadreaza la culpa comuna. Daca argumentatia este "subtire" si neconvingatoare procedati in modul indicat de mine in postarea anterioara.
Buna ziua ,

Zilele trecute am primit valoarea reparatiei conform celor relatate pe deviz de catre cei de la service 3900 lei cost total al reparatiei din care trebuie eu sa suport jumatate , am procedat asa cum mi-a spus domnul Cioan iar cei de la asigurare mi-au transmis urmatoarele :

Buna ziua, Referitor la dosarul de dauna 320699, in urma analizarii acestuia concluzia este urmatoarea, conform discutiilor cu dl. inspector lichidator: Vinovatia este de 50% A si 50% B - Culpa Comuna, in conformitate cu: - Constat Amiabil – Art. 1.4 (B schimba banda si vireaza la stanga intr-o sosea laterala. Se presupune ca A a incalcat axa mediana);- OUG 195/2002 - Art. 54 (conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers…, de virare spre stanga… este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participant la trafic) -Depasirea: Conducatorul de vehicul care efectueaza depasirea este obligat:a) sa se asigure ca acela care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia inceperii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune in pericol sau stanjeni circulatia din sens opus; In speranta ca informatiile transmise va sunt utile, va asiguram de aceeasi buna colaborare. Va multumim,

Se mai poate face ceva pentru a nu plati eu jumatate din aceasta suma ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna auto cu probleme marius____ marius____ In data de 10.01.11 in jurul orei 13:00 am fost lovit de un cetatean in timp ce ma deplasam pe o strada din Bucuresti cu cate o banda pe sens. el era parcat ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot repara masina daca cei de la euroins ma amana danbogdanlaurentiu danbogdanlaurentiu Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe ... (vezi toată discuția)
Rca constat amiabil: stabilire culpa si pasi de urmat sghe sghe In data de 20 nov am fost implicat intr-un accident de circulatie. In apropierea unei treceri de pietoni, am schimbat banda, trecand de pe banda 2 pe banda 1, ... (vezi toată discuția)