avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua,

Doresc sa adresez o intrebare la care nu gasesc singur raspuns.
Sunt angajat la sc....s.a. din aprilie 2011, principala activitate fiind de responsabil aprovizionare materiale si scule. In ianuarie 2013 am primit decizie din partea consiliului de administratie sa preiau serviciul mecanizare si energetic al societatii, decizii ce le-am semnat cu "promisiunea" din partea conducerii ca in februarie vom discuta aspecte referitoare la negocierea contractului individual de munca. Am fost instiintat verbal ca activitatea ce o desfasuram pana in acel moment va fi atribuita unui alt recent angajat. Evident ca acest lucru nu s-a intamplat de atunci, intrebarea mea fiind: Am ramas de fraier cu aceste noi sarcini impreuna cu cea de pana atunci, sau exista o modalitate de anulare a deciziei respective? Am semnat si fisa postului aferenta deciziei consiliului. Precizes ca nu am calificarea necesara stipulata in fisa postului pentru a desfasura aceste activitati noi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 26 Februarie 2014
Pana in momentul acesta nu s-a mai intamplat nimic in ceea ce priveste "fisele mele de post" , saptamana trecuta insa, am mai primit o fisa de post semnata si stampilata de Dl Director, dar fara data si nr inregistrare. Se intituleaza: "FISA POSTULUI TEHNICIAN MERCEOLOG cod COR 331303. Are 5 pagini, iar titularul postului organizeaza, urmareste si controleaza toata activitatea de aprovizionare, transport, mecanizare, paza si energetic in societate. Asta este trecut la rubrica "scopul postului" iar ma jos sunt insiruiete pe 5pag. toate atributiile specifice fiecarei activitati. Deci, au luat toate celelalte fise de post si au facut una singura. Am citit pe forum ca atunci cand se modifica fisa postului se aduce la cunostinta salariatului iar cand se modifica felul muncii trebuie intocmit act aditional la CM si inregistrat la ITM. Corect?

"Codul muncii prin art.17, alin(5) prevede ca orice modificare privind clauzele esentiale ale contractului individual de munca, in timpul exercitarii contractului impune incheierea unui act aditional la contract, cu exceptia situatiilor in care o modificare este prevazuta in mod expres de lege.
In cadrul clauzelor esentiale din contract intra si fisa de post - care este parte integranta din contract - iar la art.17, alin.3, lit d " functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului; ", si care se supune alin 5 al art 17 C muncii mai sus prezentat, in sensul ca fisa de post ca sa fie modificata trebuie sa faca obiectul unui act aditional cu noua fisa de post, care binenteles are efecte doar daca este semnata de ambele parti, deci nu poate fi impusa fiindca nu este un act unilateral."

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Eu vreau sa semnez faptul ca am luat la cunostinta prevederile din noua fisa a postului si sa trec data sub semnatura deoarece nu vreau sa ma cert cu nimeni, nu se merita. In cazul in care nu se face act aditional la contractul de munca poate fi considerata nula aceasta fisa de post?
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
stativ, utilizator
Art.17 - Informarea cu privire la clauzele contractului de muncă

(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
(4) Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Art.35 - Cumulul de funcţii

(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
CAPITOLUL 3 - Modificarea contractului individual de muncă

Art.41 - Modificarea contractului de muncă

(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

Va rog sa-mi confirmati daca acestea sunt prevederile din codul muncii la momentul de fata. In caz afirmativ pot semna luarea la cunostinta a "mizeriilor" din Fisa Postului, dar in termen de 20 zile lucratoare se modifica CIM cu act aditional doar cu acordul partilor. Interesant nu?
Intr-adevar, acestea sunt dispozitiile in vigoare din Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului monik monik buna ziua! fisa postului poate fi modificata unilateral de catre angajator? imi puteti indica va rog si care e temeiul raspunsului dvs? multumesc mult! (vezi toată discuția)
Nulitate! mihaila sorin mihaila sorin de curand sa dat o dispozitie in care sunt numit sef productie la atelier!la firma care lucrez exista 2 asociati unul cu 30% si altu cu 70% din care cel cu 70% ... (vezi toată discuția)