avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Furt intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Furt intre soti

Sunt in divort, iar el a luat ambele chei de la masina, bun comun si o foloseste doar el, imi refuza dreptul de utilizare.
Poate fi considerat furt intre soti? Ce ar trebui sa fac pt a recupera dreptul de folosire?
Nu cred ca veti avea vreo izbanda cu ajutorul unei plangeri penale.
Trebuie facut partajul.
Problema o puteti rezolva mai devreme dar tot in civil insa este un proces destul de complicat si fara avocat angajat nu cred ca o sa va descurcati.
Dupa ramanerea definitiva a actiunii de divort, veti putea depune o plangere penala, care are mai multi sorti de izbanda, dar tot partajul bunurilor comune este cea mai buna solutie.
Av.Corina Scarlat
Baroul Ilfov
Am vazut un clip in Rusia pe un site anume,la fel sotul nu voia sa imparte bunul comun,ca si in cest caz masina,cu nevasta,si ea din nervi si din razbunare,a "pictat si decorat" masina cu cateva galeti de vopsea si un tarnacop..nah sa ai masina..=D>
Acum un caz asemenea era la un vecin alaturat,ea a avut un pic mai multa inspiratie,a avut actele masinii la ea,s-a dus la reprezentanta ca si-a pierdut cheile si si-a facut chei noi,intr-adevar scumpe dar la valoarea masinii a meritat,si iaca-ta ca intr-o dimineata nu mai era masina in fata portii..acum sa dovedeasca dansul ca este furt,in timp ce erau inca nedespartiti..si asa au ajuns la un acord comun
Cred ca d.voastra nu aveti actele masinii sa procedati la fel,dar daca va supara tare amenintati-l ca maine poate ca va umbla cu un coupe in loc de limuzina,poate cedeaza,daca nu lasati naibii de masina ca in cazul de fata el tine cu dintii de ea de taran ce este
Daca nu pictati-o si dumneavoastra(ca si reclama de la Xsara Picasso):oops:::tooth:
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
goldencobra, utilizator
Lala46 a scris:

Intr-adevar, le putem folosi, dar daca el a luat masina si o foloseste doar el, eu cum s-o folosesc? O ascunde si merge doar el cu ea! Cum nu e furt? Eu nu am acces la ea.


Problema dvs este ca nu aveti cu ce va deplasa sau ca "hotul" va vinde bunul de unul singur?
Cred totusi ca nici o instanta din lume nu va putea judeca in mod corect si stabili PANA la partaj, care dintre cei doi poate folosi un bun sau altul, cine are mai mare nevoie de masina si cine de frigider, cum spunea cineva mai sus.
Consider ca cea mai corecta rezolvare este o discutie amiabila intre dvs. si "hot" prin care sa stabiliti de comun acord folosirea bunurilor.
In cazul in care unul din bunuri este instrainat FARA acordul celuilalt sot, atunci cred ca se intra in sfera penalului.
Daca totusi sunteti in divort si nu mai exista cale de impacare, de ce nu mergeti pana la capat cerand si partajul?
In timp, bunurile comune pot suferi deprecieri si veti ajunge sa nu mai aveti ce imparti.
Tin sa va amintesc ca partajul se poate face fie in Instanta (cu cheltuieli mari), fie prin intermediul unui mediator (ca si divortul dealtfel). Asta daca nici unul dintre dvs nu se cramponeaza de fiecare capat de ata.
In viata trebuie sa invatam sa si pierdem! Va spune o persoana care dupa 16 ani de casnicie a ramas doar cu hainele de pe el si minorul de 14 ani_ rodul acestei casnicii, care a dorit in mod expres sa ramana cu tatal (adica eu). Restul bunurilor s-au dus pe apa sambetei datorita credulitatii, naivitatii mele (ca sa nu spun prostiei)
Daca situatia este iremediabila, puneti repede punct si luati-o de la capat!
Se poATE DECIDE cine foloseste proviozoriu un bun comun, nu vad de ce, depinde insa de situatia concreta.
Totusi, pentru cei de mai sus, multi dintre dv. confundati dreptul de proprietate cu alte drepturi. dreptul de proprietate iti da un drept de folosinta a bunului, insa exista niste conditii pentru asta. una dintre conditii e sa nu fie in folosinta, posesia, detentia altei persoane, caz in care se cheama furt.
La furt, folosinta primeaza proprietatii.

Alte discuții în legătură

Bunuri comune Elena Adochitei Elena Adochitei sunt hotarata sa dau divort,dar pana sa obtin divortul este cale lunga(el nu vrea sa ne inteleg in privinta impartirii bunurilor comune)este vorba de masina ... (vezi toată discuția)
Poate fi vorba de furt intre soti???? ionutgcalin ionutgcalin am si eu o problema cu fosta sotie..momentan suntem in partaj..ea locuieste in apartamentul bun comun..se foloseste de toate bunurile din casa..eu am plecat ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti Crinutza777 Crinutza777 Buna ziua am,va rog fr sa imi spuneti si mie daca mama mea care este in divort *nu s-a pronuntat divortul* cu tatal meu este acuzata de furt intre soti,are ... (vezi toată discuția)