avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Colaborator in redactarea proiectelor de licenta-cat ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Colaborator in redactarea proiectelor de licenta-cat de legal este acest job?

Buna ziua,

Ce parere aveti despre job-ul de colaborator in conceperea si redactarea proiectelor de licenta? as dori sa imi iau un al doilea job (si sa declar veniturile obtinute ), insa nu stiu cat de legal este acest job.
Astept cu interes opiniile dvs.!
Cu stima
Andreea
Cel mai recent răspuns: Andreea98 , utilizator 11:24, 26 Septembrie 2013
Asta e la fel cu cat de legal e sa-ti cumperi proiectele de licenta! Nu cred ca trebuie sa incurajam asa ceva.
Poate fi legal in conditiile in care se va incheia un contract de drepturi de autor care sa contina toate detaliile legate de acest aspect.
nu vad cum ar fi legala conceperea...insemana ca vindeti drepturile de autor, prin urmare, beneficiarul nu mai este autorul integral al lucrarii.....ideea unei lucrari de licenta, master , doctorat este tocmai realizarea acesteia de catre beneficiar , nu cumpararea ei si prezentarea ca si cum ar fi a lui!

in ce priveste redactarea, desigur daca se rezuma doar la asta poate fi legal...depinde
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Drepturile de autor pot fi concesionate. Utilizarea sau exploatarea unei opere da nastere la drepturi distincte si exclusive ale autorului de a autoriza reproducerea integrala sau partiala a operei.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare reproduceri icoane pe amazon sau ebay atdb atdb Buna ziua! Suntem o ONG care are, printre altele, ca obiect promovarea si vanzarea de arta originala si reproducere. Dorim sa vindem pe AMAZON si EBAY ... (vezi toată discuția)
Drepturi mecanice Undertaker Undertaker Cine poate sa imi dea si mie o definitie si caracterizare a \"drepturilor mecanice\"? Stiti cumva care este consacrarea lor legala? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Drepturi de autor in grafica krokodil3 krokodil3 Buna ziua, Am o neliniste de cateva zile si sper sa primesc un raspuns de la dumneavoastra. Sunt angajat in cadrul unei companii si incadrat in cartea de ... (vezi toată discuția)