avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Incasare timbru de mediu de catre vechiul proprietar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Incasare timbru de mediu de catre vechiul proprietar

Buna ziua,
Am si eu va rog o intrebare ,daca am cumparat o masina in 2010 cu taxa achitata, este legal ca dupa 2 ani cel de la care am cumparat-o sa incaseze taxa de timbru de mediu ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:25, 30 Septembrie 2013
De unde sa incaseze taxa de timbru de mediu?
Masina este inmatriculata pe numele dvoastra?
Masina este inmatriculata pe numele meu dar taxa a fost achitata de cel de la care am cumparat-o si care a obtinut dupa instrainarea bunului o sentinta judecatoreasca de recuperare a acestei taxe.
Va multumesc !
NU aveti ce sa faceti. V-ati inteles sa nu o recupereze? Daca da (in scris), il puteti da pe fostul in judecata. Dar e taxa platita de el, recuperata de el. Pe dvoastra nu va afecteaza atata timp cat masina este inmatriculata pe numele dvoastra. Stiu, va afecteaza la pretul cerut la o eventuala instrainare, chiar daca obligatia platii va cadea in sarcina cumparatorului. Are si cumparatorul posibilitatea sa conteste taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto (fara taxa) cu pastrare numere tt3odora tt3odora Buna ziua! Doresc sa vand o masina care nu are taxa platita si as dorii sa-i pastrez numerele mai mult sa ma asigur ca nu o sa am probleme cu amenzile ... (vezi toată discuția)
Masina inamtriculata inainte de 2007 , anulare timbru de,mediu hino hino Buna ziua. Am cumparat o masina inmatriculata in RO in 2003. Valoarea timbrului de mediu reprezinta aprox 70% din pretul masinii, asa ca am consultant un ... (vezi toată discuția)